Odprta Kuhinja

Testeninska solata s piščancem, grozdjem in jogurtom

A+   A-
Osvežilna sezonska solata.



Priprava 20 minut.

Sestavine


- 200 g piščančjih prsi
- 150 g majhnih testenin
- 250 g belega namiznega grozdja
- šopek drobnjaka ali 2 mladi čebulici
- 3 dl naravnega tekočega jogurta
- 2 žlički gorčice, sol, kis, olje, timijan

Priprava


1. Piščančje prsi damo v lonec, dodamo timijan, sol in prilijemo vodo, da je meso pokrito. Pristavimo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 10 minut.

2. Medtem grozdne jagode razpolovimo in razpečkamo. Stresemo jih v solatno skledo.

3. Drobnjak ali čebulo drobno narežemo in dodamo h grozdju.

4. Zdaj bo najbrž piščanec že gotov – vzamemo ga iz vode in ohladimo.

5. V lonec dolijemo malo vode (ali nalijemo novo), jo zavremo in v krop stresemo testenine. Skuhamo jih al dente, odcedimo in dobro oplaknemo s hladno vodo.

6. Posebej v posodici zmešamo jogurt, gorčico, olje, kis, sol in poper.

7. Meso narežemo na rezine, koščke in stresemo v skledo. Dodamo še testenine in vse skupaj prelijemo s polivko. Dobro premešamo in ponudimo po paradiž­nikovi juhi z rezanci. Za posladek ponudimo sočen hruškov mafin s pehtranom.

Različica: Piščančje prsi nadomestite s puranjimi ali s katerim koli kosom perutninskega mesa. Tu je meso kuhano, zato je jed zelo dietna, česar si v drugem navalu hujšanja v letu želimo. Več okusa dobi meso in z njo jed, če uporabite na kose narezano pečeno meso (mastnih) beder.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: Grška musaka z jajčevci

Datum Objave: 9.10.2017 ob 15:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: