Odprta Kuhinja

Tiramisu tortica

Odpri galerijo
A+   A-
Za 3 porcije.


Sestavine


Biskvit
- 40 g presejane polnozrnate moke
- 20 g fino mletih mandljev, ščepec soli
- jajce, 80 g grškega jogurta, jedilna žlica sladila
- jedilna žlica vaniljeve arome, čajna žlička pecilnega praška
- približno 1 dl kuhane kave, 2 jedilni žlici likerja z okusom kave
- maslo za pekač

Krema
- po 130 g sira maskarpone in grškega jogurta
- po 1 jedilna žlica sladila in vaniljeve arome
- 2 jedilni žlici likerja z okusom kave
- pol jedilne žlice pravega kakava

Priprava


1. Biskvit: v posodi zmešamo suhe sestavine – moko, mandlje, pecilni prašek, sladilo in sol.

2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom penasto stepemo jajce, dodamo vaniljevo aromo in grški jogurt. Mokre sestavine vmešamo v suhe.

3. Manjši pekač za torto (pribl. 12 cm) namastimo z maslom ter vanj vlijemo testo za biskvit. Pečemo na 170 stopinjah 25–30 minut.

4. Biskvit dobro ohladimo in ga prerežemo na dva dela. Vsakega navlažimo z nekaj žlicami kuhane kave in žlico likerja z okusom kave.

5. Pripravimo kremo: z ročnim mešalnikom gladko zmešamo vse sestavine (razen kakava).

6. Spodnji del biskvita položimo nazaj v pekač, ga premažemo s polovico kreme, posujemo s pravim kakavom, pokrijemo z zgornjim delom biskvita in premažemo s preostalo kremo.

7. Postavimo v hladilnik, da se krema lepo strdi, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s pravim kakavom. Hranimo na hladnem.

Hranilna vrednost (na 1 porcijo od 3): 340 kcal, 14,7 B, 20,6 g OH, od tega 4 g prehranskih vlaknin in 5,3 g sladkorja, 21 g M.


Recept in fotografije:  Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Deci vina = skoraj deset minut teka

Datum Objave: 23.11.2017 ob 18:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: