Zdrobov kolač z grozdjem, pripravljen v 15 minutah
Odpri galerijo
A+ A-
Na poti iz službe se ustavite pri gostincu, ki res dobro dela, in naročite nekaj za »s sabo«, tale kolač pa naj bo vaš vložek v čudovito jesensko popoldne.
Ena tistih sladic, ki res ne vzamejo veliko časa, je ta zdrobov kolač, kot nalašč za sezono sladkega domačega grozdja.
Priprava: 15 minut, čas peke: 35 minut.
Sestavine za zdrobov kolač
- 90 g sladkorja
- 3 jajca
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 dl sladke smetane
- 90 g mletih mandljev
- 100 g pirinega zdroba (ali navadnega)
- 150–200 g grozdja
Priprava
1. Grozdne jagode prepolovimo in s konico noža odstranimo peške.
2. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Sladkor in rumenjake penasto umešamo.
3. Iz beljakov in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg.
4. V rumenjakovo zmes prilijemo nestepeno sladko smetano, premešamo, nato dodamo še mlete mandlje in zdrob. Na koncu narahlo vmešamo sneg.
5. Pekač namastimo z maslom in posujemo z drobtinami. Vanj vlijemo testo, po vrhu razporedimo grozdne jagode.
6. Pečemo na 180 stopinjah približno 35 minut.
7. Rahlo ohlajen pekač potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Namig: Če kolač po vrhu prehitro porjavi, ga pokrijemo z aluminijasto folijo.
Priporočamo še: TOP 20 receptov za jabolčne sladice
Fotografija: olgakr/Getty Images
Datum Objave: 15.9.2020 ob 10:09