Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Triki in namigi-Odprta kuhinja
Zapeljivi okusi Španije
Sonce, morje, odlična vina in še boljša hrana – vse to ponuja Španija.
So vam od velike noči ostala jajca? Lahko jih zamrznete, ampak le, če boste to storili tako
Po velikonočnih pojedinah pogosto ostane kup jajc – kuhanih, surovih, olupljenih, delno porabljenih ... In ker le redkim uspe pojesti šest šunkinih sendvičev na dan, se hitro poraja vprašanje: jih lahko zamrznemo za pozneje? Odgovor je: da, ampak le, če se tega lotimo pravilno.
Kaja Berlot
Najpogostejše napake pri peki potratne potice
Potratna potica nam sicer povzroča manj preglavic kot klasična, a vseeno se pogosto zgodi, da je preveč suha, se drobi in nima izrazitih plasti. Odslej teh težav ne bo več.
Odprta kuhinja
Kako do popolno kuhanih jajc in naravno obarvanih pirhov: namigi z naše velikonočne delavnice
Predstavljamo vam ideje, da bodo pirhi čudovito pisani s pomočjo doma ustvarjenih barvil, hkrati pa bodo jajca popolno skuhana, nič gumijasta in brez zelenega rumenjaka.
Odprta kuhinja
Prav vse, kar morate vedeti, da v potici ne bo lukenj
Ena največjih tegob, o kateri vedno razpravljamo v času, ko se peče potica, so zagotovo luknje. Ne boste verjeli, kaj vse jih povzroča!
Odprta kuhinja
Kako omake in mineštre shranimo za več mesecev, če nimamo dovolj velike skrinje, da bi jih zamrznili
Zamrzovalnik je pogosto prva rešitev, ko želimo shraniti doma pripravljene omake in mineštre za daljši čas. A kaj naredimo, ko nam zmanjka prostora v skrinji – ali pa je sploh nimamo? Odgovor se skriva v eni od najbolj klasičnih, a pogosto spregledanih tehnik: vlaganju v steklene kozarce!
Kaja Berlot
Triki, ki pripomorejo k popolno kuhanemu jajcu in lažjemu lupljenju (VIDEO)
Kuhana jajca, sploh sveža, se običajno težje lupijo, pri tem pa lahko izgubimo kar nekaj beljaka. Kako si lahko pomagamo?
Jasmina Pirnar Krope
Viralen trik: tako v sedmih sekundah olupimo celo glavo česna (VIDEO)
Tudi mi obožujemo bogat okus in aromo česna, a priznajmo – njegovo lupljenje nam pogosto pokvari veselje do kuhanja. Zdi se nam kot mala kulinarična kazen, še posebej, ko se nam mudi ali imamo opravka z večjo količino. A dobra novica je, da smo na tiktoku odkrili preprost in genialen trik, ki navdušuje domače kuharje po vsem svetu, in vse, kar potrebujemo, sta le česnova glava in jedilni nož.
Kaja Berlot
1
2
3
4
5
6
7
…
123
124
125
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Zapeljivi okusi Španije
Kako naredimo palačinke brez mleka in jajc (in kaj je najbolje dodati v maso)
So vam od velike noči ostala jajca? Lahko jih zamrznete, ampak le, če boste to storili tako
Tedenski jedilnik: hitre jedi, v katerih porabimo ostanke velike noči
Izjemni ljudje: Drago Ferencek – od mesarja, metalca do duhovnika
Velikonočni sendvič – tako porabimo ostanke prazničnih dobrot (VIDEO)
Tiskana izdaja
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.