Bananov kruh

Popoln zajtrk!

Sestavine za približno 10 koščkov

– 2 srednje veliki banani
– jajce, 20 g masla
– 150 g ovsenih kosmičev
– jedilna žlica medu
– čajna žlička pecilnega praška
– 1/3 čajne žličke soli
– 150 g grškega jogurta
– naribana lupinica pol limone
– čajna žlička vaniljeve arome
– ½ čajne žličke cimeta

Priprava

V prvi posodi z vilicami do gladkega pretlačimo banani. Nad paro stopimo maslo in med ter ju skupaj z grškim jogurtom, jajcem, jogurtom in vaniljevo aromo vmešamo k bananam.

V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v gladko moko. Dodamo pecilni prašek, sol, cimet ter naribano limonino lupinico in dobro premešamo.

Suhe sestavine dodamo k mokrim in premešamo, da dobimo gladko testo.

Pekač za kruh obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo in okrasimo s koščki banane. V pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pečemo 50–60 minut oziroma toliko časa, da pri preizkusu zobotrebec, ki ga zapičimo v kruh, ostane čist.

Hranilna vrednost (na 1 košček od 12): 120 kcal, 4 g B, 15 g OH, od tega 4,4 g sladkorja in 2 g prehranskih vlaknin, 3 g M.

Priporočamo še: Mandljev kruh z bučkami

Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana