Bučni bravniji z vrtinci iz kremnega sira
A+ A-
Preprosta priprava, kremni sir precej poživi pričakovani okus buče.
Sestavine
- 6 žlic masla (sobne temperature)
- 1 skodelica svetlega rjavega sladkorja
- po žlička vanilje in pecilnega praška
- 2 veliki jajci
- 1 skodelica bučnega pireja
- 1 skodelica navadne moke
- pol žličke sode, četrt žličke soli
- 1,5 žličke cimeta
- po četrt žličke muškatnega oreščka, pimenta, ingverja
Za kremne vrtince
- 115 g kremnega sira, 1 jajce
- 1/3 skodelice sladkorja v prahu
- pol žličke vanilje
Priprava
1. Pekač velikosti 20 x 30 cm obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. V večji posodi stepamo maslo s sladkorjem, dokler zmes ne postane svetlejša in penasta. Dodamo vaniljo, jajci in stepamo naprej, dokler se zmes ne poveže, ostati mora puhasta in rahla. Tedaj dodamo bučni pire.
3. V drugi posodi pomešamo vse suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo, sol in začimbe in jih narahlo vmešavamo v bučno zmes ter pretresemo v pripravljen pekač.
4. Vzamemo drugo posodo in umešamo kremni sir, jajce, sladkor v prahu, vaniljo in moko. Mešamo do 2 minuti, da zmes postane kremasta in gladka.
5. Kremo razporedimo na bučno testo in z ozkim nožem ali vilicami naredimo nekaj vrtincev.
6. Pečemo 30 do 35 minut, pečenost preverimo z zobotrebcem.
Fotografija: Mavric Pivk
Datum Objave: 16.11.2019 ob 09:11