Odprta Kuhinja

Cvetačna solata z jajci in mlado čebulo

A+   A-
V hladilniku se obdrži tudi tri dni.



Priprava: 20 minut.

Sestavine


- večja cvetača
- 2 stebli mlade čebule
- 2 žlici gorčice
- olje, sol, poper, kis
- 4 jajca

Priprava


1. Jajca damo v hladno vodo. Ko zavre, kuhamo 10 minut.

2. Cvetačo očistimo, razdelimo na manjša socvetja in v slanem kropu blanširamo toliko časa, da se zmehča, a še ostane čvrsta – približno 5 minut.

3. Kuhana jajca damo takoj pod tekočo mrzlo vodo, da se kar se da hitro ohladijo.

4. Zdaj je čas za cvetačo. Kuhano odcedimo in pustimo, da se povsem ohladi. Stresemo v solatno skledo.

5. Mlado čebulo narežemo na kolesca in jo dodamo ohlajeni cvetači.

6. Kuhana jajčka olupimo in drobno narežemo v manjšo posodico. Dodamo gorčico in prilijemo kis in olje. Po potrebi prilijemo malo vode, da dobimo primerno tekoč preliv, in po okusu solimo, popramo. S tem prelijemo cvetačo in previdno premešamo.

7. Ponudimo po blitvini juhi in ob pečenem puranjem zrezku.
Nasvet: Če imate čas, pustite solato na hladnem pol ure, da se okusi med seboj dobro povežejo.

Različica: Solata se odlično ujame z vloženimi kaprami ali grobo nasekljanimi slanimi arašidi.

Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 29.5.2018 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: