Odprta Kuhinja

Cvetačni riž z zelenjavo in jajcem

Odpri galerijo
A+   A-
Fit kosilo in riž malo drugače, za katerega lahko uporabite svojo najljubšo zelenjavo.


Sestavine


- pol večje glave cvetače, 1 čebula
- 1 korenček, skodelica  graha
- četrt gomolja zelene
- 2 jajci, oljčno olje
- sredozemska zelišča

Priprava


1. Cvetačo vržemo v multipraktik in jo zmel­jemo do grobega.

2. Čebulo nasekljamo in v voku prepražimo na žlici oljčnega olja, nakar jo zasujemo s cvetačnim »rižem« in pražimo, dokler se ta ne zmehča – približno 8 minut. Cvetačo potem pretresemo v drugo posodo, saj je čas, da v voku na žlici oljčnega olja popražimo nakockan korenček, zeleno in grah. Zelenjavo posolimo in začinimo s sredozemskimi zelišči, nato pa zalijemo z malo vode in pražimo, da se zmehča.

3. V vok vrnemo cvetačni riž in ga zmešamo z zelenjavo ter porinemo na eno stran voka. Na drugo polovico ubijemo dve jajci, ju posolimo in popopramo, nato pa razžvrkljamo in vmešamo v cvetačni riž z zelenjavo.
Priporočamo še: Ceviche z brancinom
Datum Objave: 16.6.2019 ob 17:06

Več iz te teme:

cvetača

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.