Cvetačni riž z zelenjavo in jajcem

Fit kosilo in riž malo drugače, za katerega lahko uporabite svojo najljubšo zelenjavo.

Sestavine

– pol večje glave cvetače, 1 čebula
– 1 korenček, skodelica  graha
– četrt gomolja zelene
– 2 jajci, oljčno olje
– sredozemska zelišča

Priprava

1. Cvetačo vržemo v multipraktik in jo zmel­jemo do grobega.

2. Čebulo nasekljamo in v voku prepražimo na žlici oljčnega olja, nakar jo zasujemo s cvetačnim »rižem« in pražimo, dokler se ta ne zmehča – približno 8 minut. Cvetačo potem pretresemo v drugo posodo, saj je čas, da v voku na žlici oljčnega olja popražimo nakockan korenček, zeleno in grah. Zelenjavo posolimo in začinimo s sredozemskimi zelišči, nato pa zalijemo z malo vode in pražimo, da se zmehča.

3. V vok vrnemo cvetačni riž in ga zmešamo z zelenjavo ter porinemo na eno stran voka. Na drugo polovico ubijemo dve jajci, ju posolimo in popopramo, nato pa razžvrkljamo in vmešamo v cvetačni riž z zelenjavo.

Priporočamo še: Ceviche z brancinom
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana