Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: Solata romana s peso

A+   A-
… in, seveda, s slanino! Za dva.


Sestavine


- 2 glavi solate romana
- 2 mladi čebulici
- 150 g na kocke narezane slanine
- 2 majhni pesi (po možnosti chioggia)
- pol čilija, poper in sol po okusu
- žlica ghee masla in oljčno olje

Priprava


1. Drobno narezani čebulici in slanino prepražimo na maslu. Proti koncu dodamo še čili.

2. Oprani in odcejeni solati prerežemo na polovico. Z lopatico na rob ponve odmaknemo slanino in čebulice ter vanjo položimo obe solati – z odrezano ploskvijo navzdol.

3. Pečemo 2 minuti, obrnemo in pečemo še 2 minuti.

4. Medtem na »mandolino« narežemo tanke rezine pese, solimo ter ponudimo s poprom, oljčnim oljem.

Še namig: Pečene solate ne solim, ker je že slanina dovolj slana.


Naslovna fotografija in recept: Slavka Ilich

Poskusite še: Ponvičniki z makom in robidnicami
Datum Objave: 8.9.2017 ob 17:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: