Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: zavitki presenečenj

A+   A-
Iz ostankov okusnih jedi.



Priprava: 10 minut; počitek: 15 minut; čas cvrtja: 2 minuti.

Sestavine


Testo
- 400 g moke, 2 žlici olja, jajce
- žlička soli, kozarec tople vode

Nadev
- pečenka, salama, klobasa, blanširana zelenjava, čebula, oljke, kapre, sir, začimbe po okusu
- olje za cvrtje

Priprava


1. Iz moke, soli, olja, jajca in tople vode zgnetemo vlečeno testo. Dodamo toliko vode, da se testo lepo gnete in se ne prijemlje delovne površine. Dobiti moramo malo trše testo kot za zavitek. Oblikujemo hlebček, ga damo v posodo, pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.

2. Sestavine za nadev narežemo na manjše kose. Lahko jih pomešamo med seboj v enoten nadev ali pustimo ločene in jih bomo po mili volji sestavljali. Potem bo vsebina vsakega žepka res presenečenje.

3. Spočito testo razdelimo na več kosov. Delovni pult pomokamo in na njem kos testa tanko razvaljamo, vendar ne razvlečemo.

4. V ponev nalijemo olje in ga previdno segrejemo.

5. Z narobe obrnjeno skodelico izrežemo krog premera največ 10 centimetrov (ali testo razrežemo na kvadrate) in na sredino kroga naložimo za žlico izbranega nadeva. Testeni krog prepognemo, robove testa malenkost stisnemo in nadev potlačimo. Zvitek takoj vstavimo v vroče olje in hrustljavo ocvremo. Delamo hitro.

6. Ponudimo po blitvini juhi kot glavno jed s solato iz prvega letošnjega kislega zelja, ki smo ga pomešali s strtim strokom česna in zabelili z bučnim oljem.

Nasvet: Testo lahko pripravite tudi dan prej in ga shranite v hladilnik.
Različica: V bistvu je jed sama polna različic, saj je nadev odvisen od zalog in ostankov v hladilniku.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: toč s klobaso

 
Datum Objave: 23.9.2017 ob 08:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: