Ekspresne bombetke brez kvasa: od moke do ugriza v manj kot pol ure

Mehke bombetke boste pripravili naravnost bliskovito hitro, saj kvas uspešno nadomestijo pecilni prašek, vinski kamen ali soda bikarbona.

Bombetke

  • 470 g moke
  • 2 zvrhani žlički pecilnega praška
  • 50 g masla
  • jajce
  • 2 dl tekočega jogurta
  • 1,5 žličke soli

Dodatek

  • jajce
  • žlica mleka
  • mak, sir, sezam

Priprava

1. Jajce penasto stepemo in vanj zmešamo jogurt.

2. Moko, sol in pecilni prašek zmešamo v ločeni posodi, nakar jih skupaj z maslom sobne temperature stresemo k jajčno-jogurtovi zmešnjavi.

3. Dobljeno testo zgnetemo in iz njega oblikujemo kroglice. Če je preveč lepljivo, dodamo malo moke.

4. Kroglice premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu dodali žlico mleka, in posujemo z makom, sezamom ali malo nastrganega sira.

5. Bombetke pečemo 15–20 minut na 180 stopinjah.

Opomba: Zarečenega kruha se ne poje več največ, saj so ga po zaužiti količini prehitele te simpatične bombetke.

Priporočamo še: 3 največje zmote pri pripravi solate: kako pomembno je, ali dodamo prej kis ali olje
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana