Odprta Kuhinja

Grozdni zavitek s temnim in svetlim grozdjem

Odpri galerijo
A+   A-
Ob kavici se sladkamo in čakamo prvi rumen jesenski list.


Sestavine


- 500 g zamrznjenega listnatega testa (2 v kocki)
- rumenjak in žlica olja

Nadev iz svetlega grozdja
- 180 g očiščenega črnega grozdja
- 4 žlice slivovega džema
- 3–4 žlice piškotnih drobtin

Nadev iz svetlega grozdja
- 150 g očiščenega svetlega grozdja
- 4 žlice grozdnega džema
- 3 žlice piškotnih drobtin
- 3-4 žlice skute
Recept, kako se naredi grozdni džem, najdete tukaj.

Priprava


1. Testo odmrznemo, vključimo pečico na 190 stopinj Celzija.

2. Oba kosa testa razvaljamo na pomokani površini; prvega namažemo s slivovim džemom, potresemo s piškotnimi drobtinami in na polovico testa naložimo grozdne jagode. Zavijati začnemo na strani, kjer smo naložili grozdne jagode; zavitek prestavimo v pekač.

3. Drugi kos testa namažemo z grozdnim džemom, potresemo s piškotnimi drobtinami in skuto, na polovico pa dodamo grozdje in zavijemo.

4. Zavitka premažemo z rumenjakom in pokapamo z oljem. Pečemo pri 180–190 stopinjah eno uro. Zadnjih 10 minut povečamo temperaturo na 200 stopinj.
Priporočamo še: Obrnjen hruškov kolač

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 4.9.2018 ob 05:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: