Jogurtovo presenečenje
A+ A-
Preprost in zelo učinkovit recept – neke vrste kremni kolač.
Testo
- 17 dag masla, 25 dag moke
- 4 rumenjaki
- 10 dag sladkorja
- zavitek pecilnega praška
Krema
- 3 lončki navadnega jogurta
- 2 lončka kisle smetane
- 5 žlic ostre moke
- 20 dag sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- sneg iz 4 beljakov
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Testo: vse sestavine zmešamo, nato damo malo manj kot polovico testa v zamrzovalnik, da se strdi.
3. Zmešamo vse sestavine za kremo.
4. Drugi del testa razporedimo po pekaču in ga namažemo s kremo, nato po kremi naribamo še zamrznjeno testo.
5. Pečemo približno pol ure, pazimo, da povrhu ne potemni preveč.
Opomba: To je zmagovalni jogurtov recept naših bralcev natečaja OK recept. Avtorica je Alja Pišek.
Preverite še: Pavlova, kot se šika
Datum Objave: 10.7.2017 ob 12:07