Kako naredimo domače lizike
Odpri galerijo
A+ A-
Spomin na otroštvo, ki pogreje srce. Tako, kot so lizike včasih razveselile nas, bodo danes vaše najmlajše.
Namig: to je odličen posladek za pustne šeme, ki bodo kmalu obiskovale naše domove.
Sestavine za 20 kosov
- 250 g sladkorja
- 60 ml vode
- žlica medu
- po želji živilsko barvilo
- lesene palčke
- jedilni okraski
Priprava
1. Peki papir razgrnemo na ravno delovno površino in pripravimo palčke, ki bodo držalo lizik.
2. V kozico natresemo sladkor, prilijemo vodo ter postavimo na ogenj in pustimo vreti. Večkrat premešamo.
3. Po 10 minutah dodamo med in spet pustimo 5 minut vreti. Mešamo.
4. Odstavimo, počakamo minuto, da se vrenje umiri in z žlico nanašamo maso na peki papir. Takoj dodamo palčko in okraske, kajti karamel se zelo hitro trdi.
Namig: Najbolje je nakapati 3 ali 4 lizike in jih dokončati. Če se zmes popolnoma strdi, preden dokončate lizike, jo spet segrejte.
Preberite še: Kruhi lenuhi: Novi navdušujoči recepti brez gnetenja
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 3.2.2020 ob 08:02