Kokosovo pecivo s smrekovimi vršički
Odpri galerijo
A+ A-
Spoznata se dve drevesi, ki sicer rasteta daleč vsaksebi: kokos in smreka.
Sestavine
- 35 g smrekovih vršičkov
- 35 g mletega kokosa
- 150 g čvrstega jogurta
- 130 g kisle smetane
- 75 g sladkorja v prahu
- 190 g moke
- 2 jajci
- zavitek pecilnega praška
Glazura
- 250 ml sladke smetane
- 2 žlici lešnikove ali kakavove kreme
Priprava
1. Pečico vključimo na 190 stopinj, model za torte premera 20 ali 21 cm obložimo s peki papirjem.
Smrekove vršičke zmeljemo v blenderju.
2. Moko, pecilni prašek, kokos, sladkor pomešamo med seboj.
3. Dodamo jajce, jogurt, smetano in vršičke ter vse skupaj zmešamo z mešalnikom.
4. Vlijemo v pekač in pečemo 40 minut.
5. Ohlajeno pecivo premažemo s stepeno smetano, v katero smo vmešali lešnikovo kremo.
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 4.5.2020 ob 16:05