Odprta Kuhinja

Kolački z bučno kremo

Jedi iz buče. V Ljubljani 4.10.2019[Bučne jedi.Buča.kulinarika.Odprta kuhinja.BIC]
Odpri galerijo
A+   A-
Ta recept združuje oboje: tako olje kot bučno meso in je hkrati dovolj preprost za pripravo, da se ga lahko loti vsak.


Sestavine


Testo

  • 155 g bučnega pireja

  • 50 g belega sladkorja

  • 120 g cvetličnega medu

  • 1 jajce, 40 g olja

  • 90 g gladke moke T 500

  • ščepec soli

  • 2 g sode bikarbone

  • cimet, klinčki


Krema

  • 125 g maskarponeja

  • 70 g sladke stepene smetane

  • pol žličke vaniljevega ekstrakta

  • zavitek vaniljevega sladkorja

  • žlica bučnega olja (100 %)


Priprava


1. Testo: pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Jajce s sladkorjem stepamo, da penasto naraste. Dodamo bučni pire, cvetlični med in olje.

3. Vse suhe sestavine najprej pomešamo, nato stresemo k jajčni zmesi.

4. V model za mafine položimo papirčke in jih napolnimo s testom do dobre polovice.

5. Pečemo 20 minut oz. do rjavkaste barve. Kolačke ohladimo.

6. Medtem pripravimo kremo: smetano stepemo z ročnim mešalnikom.

7. Z metlico zmešamo maskarpone, vaniljev ekstrakt in sladkor ter na koncu bučno olje. Narahlo vmešamo še stepeno smetano. Kremo napolnimo v dekorativno vrečko za brizganje s poljubnim nastavkom in nabrizgamo na kolačke.

8. Čez noč postavimo v hladilnik.

Naslovna fotografija: Mavric Pivk
Datum Objave: 16.11.2019 ob 08:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: