Kolački z bučno kremo
Odpri galerijo
A+ A-
Ta recept združuje oboje: tako olje kot bučno meso in je hkrati dovolj preprost za pripravo, da se ga lahko loti vsak.
Sestavine
Testo
- 155 g bučnega pireja
- 50 g belega sladkorja
- 120 g cvetličnega medu
- 1 jajce, 40 g olja
- 90 g gladke moke T 500
- ščepec soli
- 2 g sode bikarbone
- cimet, klinčki
Krema
- 125 g maskarponeja
- 70 g sladke stepene smetane
- pol žličke vaniljevega ekstrakta
- zavitek vaniljevega sladkorja
- žlica bučnega olja (100 %)
Priprava
1. Testo: pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Jajce s sladkorjem stepamo, da penasto naraste. Dodamo bučni pire, cvetlični med in olje.
3. Vse suhe sestavine najprej pomešamo, nato stresemo k jajčni zmesi.
4. V model za mafine položimo papirčke in jih napolnimo s testom do dobre polovice.
5. Pečemo 20 minut oz. do rjavkaste barve. Kolačke ohladimo.
6. Medtem pripravimo kremo: smetano stepemo z ročnim mešalnikom.
7. Z metlico zmešamo maskarpone, vaniljev ekstrakt in sladkor ter na koncu bučno olje. Narahlo vmešamo še stepeno smetano. Kremo napolnimo v dekorativno vrečko za brizganje s poljubnim nastavkom in nabrizgamo na kolačke.
8. Čez noč postavimo v hladilnik.
Naslovna fotografija: Mavric Pivk
Datum Objave: 16.11.2019 ob 08:11