Odprta Kuhinja

Korenčkova juha s pancetnimi kruhki

A+   A-
Zelenjava, ki je vedno na voljo.



Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine


- 700 g korenja
- 4 stroki česna, 2 čebuli
- žlička masla
- 1 l kokošje jušne osnove
- sol, poper, krepka vejica rožmarina
- 200 g rezin pancete
- čabata
- malo oljčnega olja

Priprava


1. Za kruhke segrejemo pečico na 200 stopinj. Čabato narežemo na prst debele palčke, vsako ovijemo v rezino pancete, po želji v kruhek zapičimo vejico rožmarina in položimo na pekač. Kruhke poškropimo z oljčnim oljem in postavimo v pečico za 15 minut, da se panceta in kruh po robovih hrustljavo zapečeta. Vzamemo iz pečice in prihranimo.

2. Za juho očistimo korenje in čebulo, narežemo na kose in damo v lonec. Dodamo maslo in pristavimo. Pražimo 5 minut, nato prilijemo jušno osnovo, začinimo z rožmarinom, zavremo in nato nad šibkim ognjem kuhamo 20–25 minut, da se korenje povsem zmehča.

3. Iz juhe vzamemo rožmarin in kuhano korenje pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto juho.

4. Solimo in popramo po okusu, začinimo z oljčnim oljem in ponudimo s pancetnimi kruhki. Po juhi postrežemo pečene puranje zrezke in radičevo solato s krompirjem.
Nasvet: Zavitek vakuumsko pakirane pancete vzemite iz hladilnika 10 minut pred delom. Tako boste rezine laže razpredli, ne da bi se vam natrgale.

Namig: Ostanek juhe porabite v četrtek z zelenjavni omaki z bleki.

Naredimo vnaprej: Tole juhico skuhajte vnaprej in shranite v hladilniku. Tudi kruhki lahko počakajo v hladilniku, naslednji dan jih le na hitro pogrejte v ponvi ali pečici.

Fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: Finske vetrnice

Datum Objave: 18.12.2017 ob 15:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: