Odprta Kuhinja

Kostanjev kolač s koščki čokolade

Odpri galerijo
A+   A-
Jesenski kolač, kot se šika.


Sestavine


- 150 g kostanjeve moke
- 180g masla sobne temperature
- 3 jajca, 150 g sladkorja v prahu
- 100 g mletih lešnikov in 20 g grobo narezanih lešnikov (ali pistacij)
- pol vrečke pecilnega praška
- 125 g temne čokolade, ščepec soli

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj in obložimo pekač (30 x 12 cm) s peki papirjem.

2. Moko pomešamo s pecilnim praškom.

3. Čokolado narežemo na ne prav majhne koščke.

4. Jajca in sladkor penasto umešamo, dodamo maslo in spet mešamo.

5. Solimo, nato med mešanjem počasi dodajamo moko s pecilnim praškom. Primešamo mlete in grobo narezane lešnike. Četrtino testa stresemo v pekač, potresemo koščke čokolade in povrhu dodamo preostalo testo.

6. Pečemo 45 minut.
Priporočamo: Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 21.10.2018 ob 09:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: