Odprta Kuhinja

Krofi s cimetovim posipom

A+   A-
Za 10 krofov. Ni težav s cvrenjem.


Sestavine


- 2 dl mleka, 30 g masla
- 42 g kvasa (kocka)
- jedilna žlica nerafiniranega sladkorja
- 250 g polnozrnate moke
- 50 g nerafiniranega sladkorja
- po 1/2 čajne žličke soli in cimeta
- jajce, 2 jedilni žlici ruma
- jedilna žlica vaniljeve arome
- naribana lupinica pol limone
- posip
- 30 g masla
- jedilna žlica vaniljeve arome
- 5 jedilnih žlic mleka
- 5 jedilnih nerafiniranega rjavega sladkorja
- čajna žlička cimeta

Priprava


1. Mlačnemu mleku dodamo nadrobljen kvas in jedilno žlico sladkorja. Pustimo, da vzhaja.

2. Medtem si v drugi posodi pripravimo druge sestavine, na sredini pa naredimo vdolbino, kamor zlijemo vzhajan kvas.

3. Vse sestavine dobro premešamo v gladko testo.

4. Pekač za krofe namastimo z malo masla. Predlagam, da si priskrbite dva pekača, drugače pecite v dveh delih.

5. Testo nadevamo v plastično vrečko za živila, odrežemo vogal in počasi stiskamo v modelčke za krofe. Testo lahko naložite tudi z žlico, vendar bodo z uporabo vrečke krofi lepše oblike.

6. Pustimo na toplem za 20–30 minut, da rahlo vzhaja, nato pa krofe pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, 15–20 minut.

7. V tem času pripravimo sestavine za posip. Maslo stopimo nad paro in mu primešamo mleko in vaniljo. V drugi posodici zmešamo sladkor in cimet.

8. Pečene krofe rahlo ohladimo, nato pa jih z zgornjim delom pomočimo v maslo z mlekom, nato pa še v sladkor s cimetom.
Hranilna vrednost (za 1 krof oD 10): 200 kcal, 28 g OH, od tega 3,8 g prehranskih vlaknin in 10,6 g sladkorja, 6,3 g M in 3,8 g B.

Preberite še: Popoln jedilnik za hujšanje

Recept in fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo
Datum Objave: 12.2.2018 ob 13:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: