
1 Fotografij
Šparglji in mlad krompir v tej slastni spomladanski solati, pripravljeni v le 15 minutah.
Sestavine
6 kuhanih krompirjev
10 špargljev
šopek redkvic
3 trdo kuhana jajca
limona
oljčno olje, sol, poper
Priprava
1. Kuhan krompir olupimo in narežemo v solatno skledo. Šparglje očistimo, vršičke prihranimo, stebla narežemo in na hitro (za največ minuto) blanširamo v slanem kropu. Odcedimo in ohladimo.
2. Redkvice narežemo na rezine in stresemo v solatno skledo. Dodamo šparglje, tudi vršičke.
3. Kuhana jajca olupimo in v manjši posodici pretlačimo z vilicami. Prilijemo limonov sok, olje, sol, poper ter s tem prelijemo solato.
4. Previdno premešamo, po potrebi prilijemo ohlajeno vodo, v kateri smo kuhali šparglje.
5. Solato ponudimo kot prilogo k hrustljavo pečeni postrvi.
Nasvet: Krompir si lahko skuhate v oblicah v večji količini in shranite v hladilniku. Tako bo čez teden večkrat na voljo za hitro solato, kot dodatek omleti ali za zgostitev enolončnice.