Krompirjeva solata s šparglji in jajcem

Poglej galerijo
1 Fotografij
Krompirjeva solata s šparglji in jajcem
Delo_Recept-Kropmpirjeva_solata_s_sparglji

Foto: Krištof Koman

Šparglji in mlad krompir v tej slastni spomladanski solati, pripravljeni v le 15 minutah.

Sestavine
6 kuhanih krompirjev
10 špargljev
šopek redkvic
3 trdo kuhana jajca
limona
oljčno olje, sol, poper

Priprava
1. Kuhan krompir olupimo in narežemo v solatno skledo. Šparglje očistimo, vršičke prihranimo, stebla narežemo in na hitro (za največ minuto) blanširamo v slanem kropu. Odcedimo in ohladimo.

2. Redkvice narežemo na rezine in stresemo v solatno skledo. Dodamo šparglje, tudi vršičke.

3. Kuhana jajca olupimo in v manjši posodici pretlačimo z vilicami. Prilijemo limonov sok, olje, sol, poper ter s tem prelijemo solato.

4. Previdno premešamo, po potrebi prilijemo ohlajeno vodo, v kateri smo kuhali šparglje.

5. Solato ponudimo kot prilogo k hrustljavo pečeni postrvi.

Nasvet: Krompir si lahko skuhate v oblicah v večji količini in shranite v hladilniku. Tako bo čez teden večkrat na voljo za hitro solato, kot dodatek omleti ali za zgostitev enolončnice.

Različica: Med jajčni preliv za solato dodajte en ali dva slana inčuna, preliv pa gladko zmešajte v mešalniku, da se kosti rib ne bo čutilo več.

ALI VESTE: Da so listi redkvic imenitna listnata zelenjava? Če imate srečo in so še lepi, hrustljavi, jih drobno narežite ter dodajte v solato ali iz njih skuhajte juho kakor špinačno. Klorofil, železo in kopica vitaminov je v njih, ne le »ničvredne« vlaknine.

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana