Mandljev kruh z bučkami

Za tiste, ki hočete manj – ogljikovih hidratov.

Sestavine

– 100 g mletih mandljev
– 200 g zelene bučke
– 100 g polnozrnate pirine moke
– 2 jajci
– 30 g sveže mletih lanenih semen
– 200 g skute
– čajna žlička soli
– čajna žlička pecilnega praška

Priprava

1. Bučko naribano in skozi cedilo dobro odcedimo odvečno vodo.

2. Z ročnim mešalnikom zmešamo jajci in skuto v gladko zmes.

3. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine – mlete mandlje, polnozrnato moko, lanena semena, sol in pecilni prašek.

4. Suhe sestavine z bučkami vmešamo k mokrim.

5. Pekač za peko kruha obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo testo za kruh. V pečici, ogreti na 170 stopinj, pečemo približno 45 minut.

6. Hranilna vrednost (na 1 kos od 12): 125 kcal, 8 g B, 9 g OH, od tega 1,4 g sladkorja in 2,6 g prehranskih vlaknin, 6,6 g M.

Preberite še: Kako speči kruh v litoželeznem loncu
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana