Odprta Kuhinja

Mandljev kruh z bučkami

Odpri galerijo
A+   A-
Za tiste, ki hočete manj – ogljikovih hidratov.


Sestavine


- 100 g mletih mandljev
- 200 g zelene bučke
- 100 g polnozrnate pirine moke
- 2 jajci
- 30 g sveže mletih lanenih semen
- 200 g skute
- čajna žlička soli
- čajna žlička pecilnega praška

Priprava


1. Bučko naribano in skozi cedilo dobro odcedimo odvečno vodo.

2. Z ročnim mešalnikom zmešamo jajci in skuto v gladko zmes.

3. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine – mlete mandlje, polnozrnato moko, lanena semena, sol in pecilni prašek.

4. Suhe sestavine z bučkami vmešamo k mokrim.

5. Pekač za peko kruha obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo testo za kruh. V pečici, ogreti na 170 stopinj, pečemo približno 45 minut.

6. Hranilna vrednost (na 1 kos od 12): 125 kcal, 8 g B, 9 g OH, od tega 1,4 g sladkorja in 2,6 g prehranskih vlaknin, 6,6 g M.
Preberite še: Kako speči kruh v litoželeznem loncu
Datum Objave: 7.3.2018 ob 09:03

Več iz te teme:

kruhkruh z bučkamimandljev kruh

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja