Odprta Kuhinja

Mehiške tortilje s piščancem

Tacos with grilled chicken, avocado, fresh salsa sauce and limes over rustic wooden background, top view. Healthy low carb and low fat lunch or food for company. Dieting and weight loss concept (Tacos with grilled chicken, avocado, fresh salsa sauce a
Odpri galerijo
A+   A-
Priljubljena in preprosta jed, ki jo obožujejo tudi otroci.



Priprava 40 minut.

Sestavine



  • 2 kosa piščančjih prsi

  • peteršilj, limonov (ali limetin) sok

  • strt česen, olje

  • čebula

  • četrt manjše glave zelja (lahko tudi druge zelenjave, kot je paprika)

  • avokado

  • kozarček pripravljene paradižnikove salse iz trgovine

  • kisla smetana

  • 8–12 koruznih ali pšeničnih tortilj


Priprava


1. Meso narežemo na trakove, ga začinimo s peteršiljem, česnom, pokapamo z limonovim sokom in prelijemo z oljem. Tako mariniramo pol ure.

2. Medtem pripravimo druge sestavine, ki si jih bomo zlagali v tortiljo: zelje narežemo na trakove, čebulo na kolobarje, olupimo in na kocke narežemo avokado, ki ga takoj prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo, da preprečimo porjavenje. Vsako sestavino naložimo v svojo posodico in postavimo na mizo. Marinirano meso hrustljavo popečemo v ponvi in postavimo na toplo.

3. Ponev segrejemo in na njej na vsaki strani toliko časa pečemo tortiljo, da se pojavijo mehurji. Pečene preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko ali čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Ko spečemo vse, jih takoj prinesemo na mizo.

4. Na tortiljo si v poljubni količini nadevamo pripravljene sestavine, najprej salso, nato meso in dodatke ter kislo smetano. Zvijemo in pojemo.
Priporočamo še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 13.10.2019 ob 16:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: