Mehiške tortilje s piščancem
Odpri galerijo
A+ A-
Priljubljena in preprosta jed, ki jo obožujejo tudi otroci.
Priprava 40 minut.
Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi
- peteršilj, limonov (ali limetin) sok
- strt česen, olje
- čebula
- četrt manjše glave zelja (lahko tudi druge zelenjave, kot je paprika)
- avokado
- kozarček pripravljene paradižnikove salse iz trgovine
- kisla smetana
- 8–12 koruznih ali pšeničnih tortilj
Priprava
1. Meso narežemo na trakove, ga začinimo s peteršiljem, česnom, pokapamo z limonovim sokom in prelijemo z oljem. Tako mariniramo pol ure.
2. Medtem pripravimo druge sestavine, ki si jih bomo zlagali v tortiljo: zelje narežemo na trakove, čebulo na kolobarje, olupimo in na kocke narežemo avokado, ki ga takoj prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo, da preprečimo porjavenje. Vsako sestavino naložimo v svojo posodico in postavimo na mizo. Marinirano meso hrustljavo popečemo v ponvi in postavimo na toplo.
3. Ponev segrejemo in na njej na vsaki strani toliko časa pečemo tortiljo, da se pojavijo mehurji. Pečene preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko ali čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Ko spečemo vse, jih takoj prinesemo na mizo.
4. Na tortiljo si v poljubni količini nadevamo pripravljene sestavine, najprej salso, nato meso in dodatke ter kislo smetano. Zvijemo in pojemo.
Priporočamo še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 13.10.2019 ob 16:10