Odprta Kuhinja

Mineštra s klobaso

Minestrone soup with cheese and basil, selective focus
Odpri galerijo
A+   A-
Krepčilna gosta juha.



Priprava 10 minut, čas kuhanja 30 minut.

Sestavine


- žlica oljčnega olja
- manjši por, 2 večja krompirja
- četrt buče hokaido ali podobno velik kos poljubne oranžne buče
- večji rdeč korenček
- večji rumen korenček
- četrt gomoljne zelene
- krepka pest stročjega fižola
- 2–3 zreli mesnati paradižniki
- sol, poper, kumina, mleta paprika, timijan
- žlica balzamičnega kisa
- kranjska klobasa
- 50 g rdeče leče

Priprava


1. Korenje, por, zeleno in stročji fižol očistimo, narežemo na kocke in stresemo v večji lonec.

2. Krompirja olupimo in narežemo na kocke. Polovico stresemo k drugi zelenjavi, polovico pa posebej v majhno kozico.

3. Bučo po potrebi olupimo, narežemo in stresemo h krompirju v posebni kozici. Pristavimo in skuhamo do mehkega.

4. K preostali zelenjavi dodamo maščobo in na kratko prepražimo. Začinimo s soljo, poprom, kumino, mleto papriko, balzamičnim kisom, timijanom, dodamo rdečo lečo, prilijemo vodo in zavremo. Ogenj zmanjšamo in kuhamo pokrito 20 minut, da se zelenjava že skoraj povsem zmehča.

5. V juho damo klobaso in kuhamo še 10 minut.

6. Zelenjavo v posebni kozici pretlačimo in nastali pire zlijemo v juho v večjem loncu, da se zgosti.
Poizkusite še: Gobe: 14 odličnih receptov

Fotografija: Getty Images

 
Datum Objave: 20.1.2020 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: