Naredimo sami: hrustljav misli

Naj se dan začne z domačo mešanico semen, kosmičev, oreščkov in suhega sadja.

Za en pekač, približno 375 gramov

Sestavine

  • 100 g mešanice grobo mletih oreščkov (orehov, mandljev, lešnikov idr.)
  • 20 g sezamovih semen
  • 40 g sončničnih semen
  • 125 g kosmičev (ovsenih, ajdovih, ječmenovih in/ali koruznih)
  • 3–4 žlice medu
  • 2 žlici kakovostnega sončničnega olja
  • 2 pesti suhega sadja po okusu

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 130–140 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.
  2. V posodo stresemo oreščke, semena in kosmiče.
  3. V kozici previdno segrejemo med in olje, le toliko, da se med malenkost utekočini, nato vlijemo k mešanici oreščkov in kosmičev. Dobro premešamo in zmes enakomerno porazdelimo po pekaču. Postavimo v segreto pečico za približno pol ure, dokler ni zlato zapečeno in malce hrustljavo. Ko se ohladi, postane bolj hrustljavo. Občasno premešamo.
  4. Pečeno mešanico ohladimo, stresemo v skledo, dodamo po okusu narezane suhe marelice, slive, fige, datlje, lahko tudi rozine in suhe brusnice. Shranimo v nepredušno zaprti posodi.

Dober tek!

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Naše telo loči med 100 kalorijami zelja in čokolade. Veste, kako?

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana