Odprta Kuhinja

Natrgana svinjina z jurčkom, pečeno bučo maslenko in toplim fižolom kebrom

A+   A-
Za dva.


Sestavine


- 2 pečeni svinjski rebri
- srednje velik jurček
- 8 kolobarjev manjše buče maslenke
- 4 listi širokolistnega žajblja
- 2 pesti kuhanega fižola kebra
- maslo ghee za pečenje (nekaj žlic)
- oljčno olje, sol, poper

Priprava


1. Pečico vključimo na 190 stopinj. Bučo narežemo na polcentimetrske rezine (kolute), prej jo lahko tudi olupimo, in jih položimo v pomazan pekač, rahlo posolimo, dodamo še na polovico prerezano glavo česna, jo pomažemo z maslom in damo peči za 20 minut. Vmes enkrat obrnemo. Proti koncu na vrh položimo nekaj listov žajblja, ki smo jih prav tako pomazali z maslom.

2. Pečenima svinjskima rebrcema odstranimo kosti in meso damo v ponev in počasi segrevamo. Ko je »vroče«, ga z dvojimi vilicami natrgamo in popekamo naprej. Mešamo in potem pustimo na toplem.

3. V drugi ponvi segrejemo žlico masla, nanj položimo narezan jurček, posolimo, zapečemo in kmalu obrnemo. Kuhan fižol segrejemo v vodi, v kateri se je kuhal.

4. Pripravimo krožnika. Na vsakega razporedimo nekaj jurčkovih rezin, bučo z žajbljem in pečenim česnom, meso in na koncu še odcejen fižol. Vse pokapamo z oljčnim oljem, vsak si popopra sam. Dodamo še kozarca z moštom – in dober tek!
Opomba: Svinjska rebrca so včasih zelo mastna in zato je to odličen način, da jo »osušimo« – samo natrgamo jih in popečemo brez maščobe …

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 8.10.2018 ob 17:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: