Odprta Kuhinja

Nesramno dobri cimetovi polžki, ki vedno uspejo

Odpri galerijo
A+   A-
To je eden tistih receptov za cimetove polžke, ki postanejo stalnica jesensko-zimske peke.



Koliko časa boste porabili za pripravo teh cimetovih zvitkov? Za testo: 10 minut; vzhajanje: ura in pol; priprava nadeva: 5 minut; zvijanje: 5–10 minut; vzhajanje pred peko: 30–45 minut; peka: 20 minut pri 180 stopinjah.
Priporočamo še:nPoenostavljen štrudelj v modelu za mafine

Sestavine za 20 potičk



  • 500 g moke, 50 g raztopljenega masla, 2,5 dl mleka

  • ščep soli, zavitek suhega kvasa, 2 žlici sladkorja, jajce


Nadev

  • 125 g masla, 100 g ameriških orehov, 130 g sladkorja

  • 2 žlički cimeta, žlica masla za premaz pred peko


Priprava


1. V mleku raztopimo kvas. Iz moke, soli, masla, kvasa v mleku, sladkorja in jajca zgnetemo mehko kvašeno testo, ga pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati na dvojno količino.

2. Za nadev stopimo maslo. Polovico orehov zmeljemo, drugo polovico pa grobo narežemo. V posodo zlijemo tekoče maslo, ga zmešamo s sladkorjem, cimetom in oreščki v tekoč nadev.

3. Pekač obložimo s papirjem za peko.

4. Vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik širine 40 cm. Testo namažemo z nadevom in zvijemo kot potico.

5. Zvitek narežemo na dva prsta debele rezine in jih porazdelimo po pekaču. Pustimo vzhajati 30–45 minut, da vidno narastejo.

6. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Žlico masla raztopimo.

7. Vzhajane polžke premažemo z maslom in porinemo v segreto pečico za 20 minut.

8. Pečene vzamemo iz pečice, pustimo, da se malce ohladimo, in ponudimo še tople, da se kar stopijo v ustih.
Različica: Mlačne polžke lahko ponudite povsem po ameriško – s kremnim vaniljevim prelivom. Zanj z mešalnikom stepite 100 g kremastega svežega sira, 40 g mehkega masla, 125 g sladkorja v prahu in vaniljev sladkor.

Recept je iz knjige priljubljenih receptov iz ZDA.

Priporočamo: Punč kocke, ki bodo postale vaša stalnica med pecivi

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.11.2019 ob 16:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: