Poenostavljen štrudelj v modelu za mafine

Jabolčno-kostanjevi zavitki so očarljiva sladica.

Sestavine

Za 6 zvitkov.

  • listnato masleno testo
  • 130 g pečenega in olupljenega kostanja
  • žlica kostanjevega medu, žlička ruma za peko
  • 6 srednje velikih jabolk (610 g z lupino vred)
  • sok in lupinica 1 limone, cimet
  • 130 g masla
  • kristalni sladkor za posip

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pekač za mafine (višina naj bo vsaj 4 cm) obložimo s peki papirjem, ki ga narežemo na približno 21 x 21 cm velike kvadrate. V vsako izdolbino damo enega, kar štrli ven, ne odrežemo, temveč pustimo, da deluje kot škrnicelj.

2. Maslo v kozici počasi stopimo in pripravimo širši čopič za mazanje testa.

3. Kostanj delno pretlačimo, da dobimo manjše koščke in ne pire, dodamo med in rum ter premešamo.

4. Jabolka olupimo in naribamo na lističe. Če so presočna, jih malo ožamemo. Po naribanih jabolkih stisnemo sok in naribamo lupinico bio limone ter potresemo cimet.

5. Na pomokani površini narežemo testo na pravokotnike 6 x 35 cm (lahko tudi do 40 cm). Vsak kos sproti dobro premažemo s stopljenim maslom, dodamo jabolka in povrhu še kostanj. Zvijemo in postavimo v vdolbino v pekaču. Takoj dobro pomažemo z maslom še z zunanje strani.

6. Ko naredimo vse zvitke, jih v modelu še enkrat premažemo z maslom in potresemo s kristalnim sladkorjem.

7. Pečemo 35 minut.

Priporočamo še: Pravila kombiniranja vina in sira, ki jih morate poznati
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed