Odprta Kuhinja

Oktobrska solata s pečenimi orehi

Odpri galerijo
A+   A-
Za dva.


Sestavine


- 60 g orehovih polovičk
- žlica kokosove maščobe
- žlica agavinega sirupa
- ščepec soli
- ščepec cimeta
- sveže mlet poper
- pisana solata
- mehka, zrela hruška
Za solatni preliv
- sol
- aromatičen, bolj sladek kis (npr. balzamičen)
- žlička gladke kremne gorčice
- oljčno olje
- poper
- žlica brusnic

Priprava


1. Najprej pripravimo orehe. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Orehe stresemo na manjši pekač in jih pečemo 7 minut, da začnejo dišati in se le rahlo obarvajo. Stopimo kokosovo maščobo dodamo agavin sirup, ščepec soli, cimeta in sveže mletega popra. S prelivom pokapljamo orehe in jih pečemo še 5 minut. Pustimo, da se ohladjo.

2. Medtem očistimo, operemo in dobro odcedimo solato. Izberemo pisano mehko solato, da bo skleda v jesenskih odtenkih. Radič in rukola bi bila za ta recept pregrenka.

3. Za preliv z metlico zmešamo kis in sol. Ko sesol raztopi, prilivamo olje, da se preliv malo gosti, nato gladko vmešamo gorčico in začinimo s sveže mletim poprom. Dodamo nasekljane brusnice in pustimo, da se zmehčajo v solatnem prelivu.

4. Hruško kar neolupljeno narežemo na tanke rezine.

5. Dobro odcejeno solato razdelimo v skledici, obložimo z rezinami hruške, pokapljamo s solatnim prelivom in posipamo s pečenimi orehi.

6. Odlična je kot predjed ali lahko kosilo.
Priporočamo še: 20 receptov z zeljem

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 23.10.2018 ob 14:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: