Pohane šnite iz pečice
Odpri galerijo
A+ A-
Tokrat se bomo pohanih šnit lotili v pečici, in sicer z okusom, h kateremu precej pripomorejo začimbe.
Še ena večna uspešnica: pohane šnite, ki jo zna vsak pripraviti, zato najbrž vsakega zdaj, ko je veliko časa za kuhanje, tudi zanima, kako naj naredi, da bo enkrat nekaj drugačnega, posebnega.
Sestavine
- 4 rezine starega kruha (polnozrnatega)
- jajce
- 1 dl mleka
- 2 žlici medu
- po 1 nepolna žlička cimeta in vanilje
- če imamo na voljo: sok in nastrgana lupinica 1 bio pomaranče
Priprava
1. V manjšem pekaču pomešamo jajce z mlekom, dodamo med in nekoliko stepemo, da se raztopi v tekočini. Če imamo pomarančni sok in lupinico, vmešamo še to. Nazadnje dodamo cimet in vaniljo in dobro zmešamo.
2. Kruh narežemo na štiri enakomerne rezine in jih razporedimo v pekač z jajčno mešanico ter počakamo, da se velik del tekočine vpije vanj. Ne bo trajalo dolgo, vmes rezine obrnemo, da se enakomerno prepojijo z obeh strani.
3. Napojene rezine prenesemo v drug pekač, obložen s peki papirjem, in jih v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 25 minut oziroma do mamljive zlato zapečene barve.
4. Postrežemo z narezano banano in medom ali nekaj džema, najbolje iz jagodičevja, ki smo ga malo razredčili z vodo, da je bolj tekoč, in z žlico stepene sladke smetane, če jo imamo.
Namig: Najbolje se obnese kupljen kruh, domač pogosto vsebuje več vlage in zato vpije manj tekočine.
Datum Objave: 27.3.2020 ob 09:03