Odprta Kuhinja

Pohane šnite iz pečice

Pohane snite
Odpri galerijo
A+   A-
Tokrat se bomo pohanih šnit lotili v pečici, in sicer z okusom, h kateremu precej pripomorejo začimbe.


Še ena večna uspešnica: pohane šnite, ki jo zna vsak pripraviti, zato najbrž vsakega zdaj, ko je veliko časa za kuhanje, tudi zanima, kako naj naredi, da bo enkrat nekaj drugačnega, posebnega.

Sestavine  • 4 rezine starega kruha (polnozrnatega)

  • jajce

  • 1 dl mleka

  • 2 žlici medu

  • po 1 nepolna žlička cimeta in vanilje

  • če imamo na voljo: sok in nastrgana lupinica 1 bio pomaranče


Priprava


1. V manjšem pekaču pomešamo jajce z mlekom, dodamo med in nekoliko stepemo, da se raztopi v tekočini. Če imamo pomarančni sok in lupinico, vmešamo še to. Nazadnje dodamo cimet in vaniljo in dobro zmešamo.

2. Kruh narežemo na štiri enakomerne rezine in jih razporedimo v pekač z jajčno mešanico ter počakamo, da se velik del tekočine vpije vanj. Ne bo trajalo dolgo, vmes rezine obrnemo, da se enakomerno prepojijo z obeh strani.

3. Napojene rezine prenesemo v drug pekač, obložen s peki papirjem, in jih v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 25 minut oziroma do mamljive zlato zapečene barve.

4. Postrežemo z narezano banano in medom ali nekaj džema, najbolje iz jagodičevja, ki smo ga malo razredčili z vodo, da je bolj tekoč, in z žlico stepene sladke smetane, če jo imamo.
Namig: Najbolje se obnese kupljen kruh, domač pogosto vsebuje več vlage in zato vpije manj tekočine.
Datum Objave: 27.3.2020 ob 09:03

Več iz te teme:

pohane šnitestar kruh

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.