Poletna testeninska solata: osvežilna miss poletja

Ko pritisne neusmiljena vročina dolgo pričakovanega poletja, postane hladna in osvežilna testeninska solata kar naenkrat zelo privlačna.

Super je, da jo lahko pripraviš celo skledo in v njej uživaš že za malico, nato pa jo za kosilo postaviš še ob bok slastno pečenemu piščančku. V obeh vlogah se odlično obnese. Drobne testenine orzo, podobne rižu, so nadvse prijetne na ugriz, zaradi česar je to solato prav užitek jesti.

Testeninska solata

  • 200 g testenin orzo/rižek (ali drugih drobnih testenin)
  • 150 g mocarele v kroglicah
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 1 avokado
  • 2 papriki
  • 3 sušeni paradižniki
  • 50 g oljčnega olja
  • 3 žlice belega balzamičnega kisa
  • šopek sveže bazilike
  • pest pinjol
  • 3 žlice črnih oljk
  • poper, sol

Priprava

1. V sekljalnik namečemo sušene paradižnike, oljčno olje in balzamični kis. Če imamo sušene paradižnike, ki so v olju, lahko uporabimo kar to. Dobro zmeljemo v aromatičen preliv.

2. Testenine skuhamo po navodilih z embalaže in jih odcedimo.

3. V večjo skledo zlijemo preliv in nanj stresemo še vroče testenine. Dobro premešamo, nato pa skledo postavimo na hladno.

4. Pinjole popražimo v vroči ponvi, da dobijo zlato rjavo barvo in zadišijo.

5. Kroglice mocarele odcedimo in jih narežemo na četrtine.

6. Češnjeve paradižnike ravno tako razčetverimo.

7. Avokado razpolovimo, olupimo in narežemo na majhne kocke.

8. Papriki splaknemo, jima odstranimo semena in pecelj ter ju narežemo na majhne kocke.

9. K ohlajenim testeninam stresemo vso pripravljeno solatno robo, zraven pa dodamo še liste bazilike.

10. Solato solimo in popramo po okusu, nato pa jo postavimo na hladno, kjer naj pridno čaka na svoj trenutek.

Priporočamo še: Najhitrejša sladoledna torta iz samo treh sestavin
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed