Odprta Kuhinja

Polnjena paprika s klobaso in krompirjem

Odpri galerijo
A+   A-
»Filane paprike« malo drugače.



Priprava: 10 minut, čas peke: 35 minut.

Sestavine


- 4 večje ali 8 manjših poljubnih paprik
- 3 srednje veliki krompirji
- 3 polovice pečenic
- sol, poper
- sveže začimbe: peteršilj, majaron, timijan
- 10 dag dimljenega sira ali parmezana v kosu

Priprava


1. Paprike operemo in jim malce postrani odrežemo vrh s pecljem.

2. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke (kot za francosko solato). Začinimo ga s soljo, poprom, peteršiljem, timijanom ter deviškim oljem in mu dodamo nadrobljeno vsebino sveže pečenice.

3. Vse skupaj dobro premešamo in nadevamo v paprike.

4. Preden jih potisnemo v pečico, nanje nastrgamo še dimljen sir ali parmezan, lahko pa tudi kak topljiv sir.

5. Pečemo pri 200 stopinjah, dokler se krompir ne zmehča in sir ne naredi skorjice.
Nasvet: Tako je mogoče nadevati katerokoli vrsto paprik, tudi pekoče. Namesto pečenice lahko dodamo vsebino kranjske, choriza ali kake druge klobase. Za prijatelje ostrih okusov primešamo v nadev košček feferona ali čili v prahu.

Preverite še: TOP 10 receptov s papriko

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 22.8.2019 ob 11:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: