Odprta Kuhinja

Ričet s Šmarne gore

Odpri galerijo
A+   A-
Planinska specialiteta!


Sestavine


- 300 g ješprenja
- 200 g fižola
- 300 g prekajenega mesa
- lovorov list, majaron, luštrek
- peteršilj, list in korenina
- 3 korenčki
- 1 por
- 1 čebula
- 2 stroka česna

Priprava


1. Čez noč namočimo fižol. Zjutraj vodo odlijemo, v lonec prilijemo svežo vodo in fižol skuhamo z lovorovim listom.

2. V drugem loncu skuhamo ješprenj skupaj s kosom prekajenega mesa (šunke, prekajenih reber, šinka).

3. Med kuhanjem v lonec postopoma dodajamo narezano zelenjavo: najprej na kocke narezano korenje, narezano peteršiljevo korenino, nato por, sesekljano čebulo in česen. Uporabimo lahko tudi narezano kolerabo ali zeleno.

4. Začinimo z majaronom, lovorovim listom, ščepcem luštreka, solimo in popramo.

5. Kuhamo dobro uro, da se ješprenj skuha. Na koncu primešamo kuhan fižol in nasekljan peteršilj.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 12.7.2018 ob 08:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj