Široki rezanci s slivami in kardamomom

Odpri galerijo
A+ A-
Zagotovo se bo ta jed pogosto znašla v vaši pečici.
Namig pred začetkom: Namenoma nismo dodali sladkorja in ta recept pustili »odprt«: take rezance lahko ponudite tako s sladkorjem kot ob solati. Okus je precej odvisen od vrste sliv, bolj aromatične so, boljša bo jed.
Sestavine
- 360 g svežih sliv
- 300 g širokih rezancev
- sol
- 30 masla
- 150 ml mleka
- 90 g kisle smetane
- 2 jajci
- ščepec mletega kardamoma
Priprava
1. Široke rezance skuhamo v slani vodi. Kuhamo jih minuto manj, kot je navedeno v navodilih, da ostanejo čvrsti.
2. Slive očistimo in narežemo na četrtine, če so velike, pa še na manjše koščke.
3. Pečico vključimo na 200 stopinj.
4. Kuhane rezance odcedimo in stresemo nazaj v lonec ter vmešamo maslo in slive, nato vse skupaj pretresemo v pekač.
5. Jajca, smetano, mleko in kardamom pomešamo med seboj ter prelijemo rezance. Pekač postavimo v pečico za približno 15–20 minut.

Široki rezanci s slivami in kardamomom
Priporočamo še: Ocvrti kaneloni, kot jih še ne poznate
Datum Objave: 25.9.2020 ob 08:09