Odprta Kuhinja

Široki rezanci s slivami in kardamomom

Široki rezanci s slivami in kardamomom
Odpri galerijo
A+   A-
Zagotovo se bo ta jed pogosto znašla v vaši pečici.



Namig pred začetkom: Namenoma nismo dodali sladkorja in ta recept pustili »odprt«: take rezance lahko ponudite tako s sladkorjem kot ob solati. Okus je precej odvisen od vrste sliv, bolj aromatične so, boljša bo jed.

Sestavine



  • 360 g svežih sliv

  • 300 g širokih rezancev

  • sol

  • 30 masla

  • 150 ml mleka

  • 90 g kisle smetane

  • 2 jajci

  • ščepec mletega kardamoma


Priprava


1. Široke rezance skuhamo v slani vodi. Kuhamo jih minuto manj, kot je navedeno v navodilih, da ostanejo čvrsti.

2. Slive očistimo in narežemo na četrtine, če so velike, pa še na manjše koščke.

3. Pečico vključimo na 200 stopinj.

4. Kuhane rezance odcedimo in stresemo nazaj v lonec ter vmešamo maslo in slive, nato vse skupaj pretresemo v pekač.

5. Jajca, smetano, mleko in kardamom pomešamo med seboj ter prelijemo rezance. Pekač postavimo v pečico za približno 15–20 minut.

Široki rezanci s slivami in kardamomom
Široki rezanci s slivami in kardamomom

Priporočamo še: Ocvrti kaneloni, kot jih še ne poznate
Datum Objave: 25.9.2020 ob 08:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: