Odprta Kuhinja

Ocvrti kaneloni, kot jih še ne poznate

Stuffed pancakes on pottery, selective focus
Odpri galerijo
A+   A-
Verjetno na to možnost še niste pomislili.



Priznajmo, jed, ob kateri se nam rade pocedijo sline. Bogat obrok iz palačink, v katere najpogosteje zavijemo šunko in sir, mleto meso ali špinačo z rikoto, si zelo radi privoščimo, sploh, ko se iz njih pregrešno pocedi stopljeni sir. Kaj pa pravite na takšno različico?

Kaneloni s slivo, mocarelo in čokolado


Za 4 jedce, vsak bo dobil dva kanelona. Priporočamo natančnost pri zavijanju.

  • 300 ml mleka

  • 200 ml vode

  • 300 g moke

  • žlica olja

  • žlica sladkorja

  • 3 jajca

  • maščoba za peko


Nadev

  • 500 g sliv brez koščic

  • 130 g kroglic mocarele

  • 50 g temne čokolade s pomarančo


Paniranje

  • 3 jajca

  • moka

  • drobtine

  • maščoba (sončnično olje, kokosova maščoba, arašidovo olje, sezamovo olje)


Priprava


1. Vse sestavine za palačinke zmešamo, da dobimo čim bolj gladko testo, nato spečemo palačinke (naj ne bodo pretanke).

2. Slive očistimo koščic in jih narežemo na drobno, nasekljamo čokolado in kroglice mocarele razpolovimo ali narežemo na 4 dele.

3. Na vsako palačinko dodamo 2 žlici nadeva in jo prepognemo levo in desno, nato jo še zvijemo po dolgem in dobimo kanelon (tako bo nadev popolnoma varen in med cvrtjem ne bo stekel ven).

4. Vsak kanelon pomočimo v moko, jajce in drobtine in ga na hitro ocvremo na vroči maščobi.

Tako pa pravzaprav izgleda končna jed. Kaneloni s slivo in mocarelo. (Foto: Mirjam Grilc)
Tako pa pravzaprav izgleda končna jed. Kaneloni s slivo in mocarelo. (Foto: Mirjam Grilc)

Namig: Poleg juhice bo kanelon lepo zaokrožil kosilo.

Na portalu Delo in dom danes pišejo: 7 pogostih okrasnih rastlin, ki so strupene

Naslovna fotografija: Ann_Zhuravleva/Getty Images
Datum Objave: 26.9.2020 ob 08:09

Več iz te teme:

brezmesne jedislivekaneloni

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.