Odprta Kuhinja

Sočne rezine s čokoladnim likerjem

A+   A-
Za 8 kosov.


Sestavine


Biskvit
- 70 g ovsenih kosmičev
- 3 jajca, 15 g masla
- 15 g pravega kakava
- 2 jedilni žlici čokoladnega likerja
- čajna žlička pecilnega praška
- po 2 jedilni žlici vaniljeve arome in sladila
- ščepec soli
Krema
- 200 g sladke smetane
- 5–6 žlic čokoladnega likerja
- 2 lista želatine
Čokoladni ganache
- 70 g temne čokolade
- 50 g sladke smetane
- 2 žlici čokoladnega likerja

Priprava


1. V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko. Pretresemo v posodo in dodamo še druge suhe sestavine – kakav, pecilni prašek, sol in sladilo.

2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom penasto stepemo jajca. Dodamo vaniljevo aromo, čokoladni liker in stopljeno maslo ter spet premešamo.

3. Pekač (približno 20 x 15 cm) obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo za biskvit in ga enakomerno razporedimo. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, dobrih 15 minut. Biskvit dobro ohladimo.

4. Nato se lotimo priprave kreme. Sladko smetano stepemo, dodamo čokoladni liker in premešamo. Po navodilih proizvajalca pripravimo 2 lista želatine in ju vmešamo v smetano. Kremo enakomerno prelijemo čez biskvit. Postavimo v hladilnik, da se želatina lepo strdi, najbolje čez noč.

5. Čokoladni ganache pripravimo tako, da sladko smetano segrejemo skoraj do vretja. Smetano odstavimo z ognja in vanjo vmešamo temno čokolado, da se stopi. Dodamo še čokoladni liker in dobro premešamo. Ganache razporedimo po kremi in spet postavimo v hladilnik vsaj za uro. Pred serviranjem okrasimo s kakavom in kokosom.
Hranilna vrednost (na 1 kos od 8): 225 kcal, 5,5 g B, 11 g OH, od tega 2,25 g prehranskih vlaknin in 3 g sladkorja, 17,8 g M

Recept in fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Deci vina = skoraj deset minut teka

Datum Objave: 22.11.2017 ob 09:11

Več iz te teme:

zdravo z anjo

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja