Sočne rezine s čokoladnim likerjem

Za 8 kosov.

Sestavine

Biskvit
– 70 g ovsenih kosmičev
– 3 jajca, 15 g masla
– 15 g pravega kakava
– 2 jedilni žlici čokoladnega likerja
– čajna žlička pecilnega praška
– po 2 jedilni žlici vaniljeve arome in sladila
– ščepec soli
Krema
– 200 g sladke smetane
– 5–6 žlic čokoladnega likerja
– 2 lista želatine
Čokoladni ganache
– 70 g temne čokolade
– 50 g sladke smetane
– 2 žlici čokoladnega likerja

Priprava

1. V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko. Pretresemo v posodo in dodamo še druge suhe sestavine – kakav, pecilni prašek, sol in sladilo.

2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom penasto stepemo jajca. Dodamo vaniljevo aromo, čokoladni liker in stopljeno maslo ter spet premešamo.

3. Pekač (približno 20 x 15 cm) obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo za biskvit in ga enakomerno razporedimo. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, dobrih 15 minut. Biskvit dobro ohladimo.

4. Nato se lotimo priprave kreme. Sladko smetano stepemo, dodamo čokoladni liker in premešamo. Po navodilih proizvajalca pripravimo 2 lista želatine in ju vmešamo v smetano. Kremo enakomerno prelijemo čez biskvit. Postavimo v hladilnik, da se želatina lepo strdi, najbolje čez noč.

5. Čokoladni ganache pripravimo tako, da sladko smetano segrejemo skoraj do vretja. Smetano odstavimo z ognja in vanjo vmešamo temno čokolado, da se stopi. Dodamo še čokoladni liker in dobro premešamo. Ganache razporedimo po kremi in spet postavimo v hladilnik vsaj za uro. Pred serviranjem okrasimo s kakavom in kokosom.

Hranilna vrednost (na 1 kos od 8): 225 kcal, 5,5 g B, 11 g OH, od tega 2,25 g prehranskih vlaknin in 3 g sladkorja, 17,8 g M

Recept in fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Deci vina = skoraj deset minut teka

Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.