Odprta Kuhinja

Solata z žitno kašo in redkvicami

Odpri galerijo
A+   A-
S pikantnimi listi mladih redkvic.



Priprava: 40 minut.

Sestavine


- 200 g različnih kaš (npr. pšenica, kamut, pira, ječmen, oves)
- šopek redkvic s svežimi mladimi listi
- 5 kislih kumaric
- trdo kuhano jajce
- sol, poper

Priprava


1. Žitna zrna oplaknemo v rešetu, nato v dvojni količini slane vode ali jušne osnove skuhamo, da ohranijo še malo čvrstosti. Navadno zadošča pol ure. Ohladimo. Če zrna niso popila vse vode, jo porabimo v kakšni juhi.

2. Trdo kuhano jajce olupimo.

3. Kisle kumarice narežemo na kocke, redkvice grobo naribamo. Stresemo v solatno skledo, dodamo povsem ohlajena žitna zrna, malo kisa kislih kumaric, koščke jajca, popramo in vse skupaj premešamo.

4. Liste redkvic operemo in narežemo ter z njimi začinimo solato.

5. Solato ponudimo po korenjevi juhi ob pečenem siru za žar. Za dietni ponedeljek. :-)

6. Naredimo vnaprej: Zelo priporočam – solata bo še boljšega okusa.
Različica: Dodajte koščke svežih špargljev, kocke mlade kolerabice, kuhan grah, več jajc … Zelo osnoven recept za mnogo okusnih različic.

Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 19.6.2018 ob 16:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: