Odprta Kuhinja

Sončni brezglutenski krekerji

Odpri galerijo
A+   A-
Krekerji so lahko podlaga za sendvičke, lepo gredo k namazom, dopolnijo solate in hrustljajo ob juhi.


Sestavine (za 30 krekerjev)


- 120 g čičerikine moke
- 120 g ovsene moke
- 2 žlički kvasovih kosmičev
- žlička soli
- strok ali dva česna
- žlička kurkume
- ščep čilija
- 80 ml sončničnega olja
- 50 ml vode
- 2 žlici sončničnih semen
- žlica črnega sezama

Priprava


1. Čičerikino in ovseno moko, kvasove kosmiče, sol, česen, kurkumo, čili in sončnično olje damo v blender ter miksamo, da nastanejo nekakšne drobtine. Vmes bo verjetno treba ustaviti blender in potlačiti sestavine na rezila.

2. Ko nam uspe, blender vključimo na počasne obrate in prilivamo vodo, da se začne testo oblikovati v kepo. Na koncu dodamo semena, dvakrat obrnemo blender, da se razporedijo po testu, nato vsebino z lopatico poberemo na peki papir v velikosti pekača. Naredimo kepo in jo sploščimo z dlanmi.

3. Pokrijemo z drugim listom peki papirja in testo med listoma tanko razvaljamo (na približno 2 do 3 milimetre). Z ostrim nožem razrežemo na kvadratke.

4. Pečemo jih na peki papirju, 20 minut v prej ogreti pečici (180 stopinj), verjetno na dveh pekačih.

5. Testo je primerno za izrezovanje s piškotnimi modelčki, lepo obdrži obliko, in tudi ko so krekerji pečeni, se ne drobijo.
Poskusite še: Palačinka iz pečice

Foto: Hana Splichal
Datum Objave: 5.7.2018 ob 15:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: