Odprta Kuhinja

Šparglji z jajci iz pečice

Odpri galerijo
A+   A-
Brezmesna ali mesna različica – odločitev je vaša.

 

 


Priprava: 10 minut; čas peke: 10–15 minut.

 

 

 

Sestavine


- 300 g zamrznjenega ali svežega oluščenega graha
- 6–10 špargljev
- čebula
- 3 stroki česna
- oljčno olje
- pločevinka paradižnika
- košček suhega feferona
- 4 jajca
- po želji 2 rezini kuhanega pršuta ali kocke pršuta, salame

 

 

Priprava


1. Šparglje narežemo na manjše kose, jih blanširamo skupaj z grahom in preložimo v model. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

2. Drobno nasekljamo čebulo in česen ter ju skupaj s pršutom ali panceto, če smo se odločili za mesno različico, popražimo v ponvi.

3. Dodamo pretlačen vložen paradižnik ali na kose narezane sveže paradižnike, posolimo, začinimo s sesekljanim feferonom in na majhnem ognju počasi dušimo največ 5 minut.

4. Zmes naložimo v model k špargljem in grahu, premešamo in na vrh ubijemo jajca.

5. Rahlo posolimo, popramo in postavimo v pečico.

6. Pečemo 10 minut, da beljak zakrkne, in takoj ponudimo s kosom dobrega kruha po juhi iz mlade blitve.

 

 

Koristen nasvet: Preden vlijete jajček v omako, naredite manjšo vdolbino. Tako se beljak ne bo razlil po vsej površini in bo ostal lepo ujet v jamici.

 

 

Različica: V omako dodajte bučke, papriko, namesto koščkov mesnin pa kose pečenih ali konzerviranih rib.

 

 

Poizkusite še: Špargljeva pita s slanino


Fotografija: Krištof Koman

 

Datum Objave: 19.5.2018 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj