Telečja obara

Odpri galerijo
A+ A-
Krepčilna enolončnica, ki pogreje dušo in telo.
Sestavine
- 75 dag teletine (vrat, prsi ali pleče)
- 5 dag maščobe
- 15 dag sesekljane čebule
- 2 krompirja
- 3 dag moke
- sol
- limonina lupinica
- lovorov list
- korenček
- majaron
- peteršiljeva korenina
- kis ali vino ter limonov sok
Priprava
1. Meso zrežemo na koščke. Kosti z zelenjavo skuhamo posebej.
2. Na maščobi svetlo rumeno spražimo čebulo, dodamo meso in mešamo. Ko se mesni sok posuši, potresemo z moko, zalijemo s kostno juho, solimo, dodamo limonino lupinico, druge začimbe in skuhamo do mehkega.
3. Pred koncem kuhanja obaro še okisamo.
Priporočamo še: Piščančja obara s puhastimi cmoki
Recept: Družina Cerjanec
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 8.3.2018 ob 10:03