Odprta Kuhinja

Testenine z gobami, slanino in gorgonzolo

Odpri galerijo
A+   A-
Ko je obilje svežih gob.



Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10–15 minut.

Sestavine


- 400–500 g testenin
- 100 g mesnate slanine
- 500 g svežih gob
- 2 stroka česna
- 2 dl kisle smetane
- trikotnik gorgonzole

Priprava


1. V večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo testenine. Premešamo in kuhamo po navodilih na embalaži.

2. Medtem slanino narežemo na kocke, gobe pa na večje kose. V ponev stresemo najprej slanino in jo popražimo, nato gobe in nad močnim ognjem pražimo približno 5 minut.

3. Česen olupimo in sesekljamo ali stremo.

4. Gobe v ponvi začinimo s česnom, prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine, in v omako dodamo gorgonzolo, ki naj se v njej povsem razpusti. Nazadnje vmešamo še kislo smetano in odstavimo.

5. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v omako, krepko pomešamo in takoj ponudimo s solato iz vložene rdeče pese.

Koristen nasvet: Navadno pravimo, da so najboljše tiste gobje jedi, v katerih se znajdejo različne gobe. Pri tej to ni potrebno. Uporabite lahko tudi gobe z manj izrazitim okusom, kot so šampinjoni.

Naredimo vnaprej: Te jedi ni mogoče skuhati vnaprej. Čas si prihranite le tako, da testenine skuhate že zvečer, malo bolj trdo sicer, jih odcedite in shranite v hladilnik. Naslednji dan skuhajte omako in v vročo vstavite testenine iz hladilnika. Kuhajte le toliko, da se testenine ogrejejo.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: Torteloni v paradižnikovi omaki z mortadelo

Datum Objave: 16.10.2017 ob 11:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj