Topla sladka polenta z jabolki
Odpri galerijo
A+ A-
Nekaj čisto preprostega, z okusom po otroštvu.
Priprava: 10 minut, čas peke: 20 minut.
Sestavine
- 0,5 l mleka
- ščep soli
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 3 zvrhane žlice instant polente
- 4–5 jabolk
- lupinica in sok pol limone
- 2–3 žlice sladkorja in še žlica za posip
- jajce
Priprava
1. Mleko v loncu pristavimo. Odišavimo ga z vaniljevim sladkorjem in lupinico limone.
2. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.
3. V vrelo mleko zakuhamo instant koruzni zdrob. Krepko mešamo 2–3 minute, nato odstavimo.
4. Zdaj hitro očistimo jabolka, jih grobo naribamo, posladkamo, odišavimo z limonovim sokom in pokrijemo.
5. Med še toplo polento vmešamo jajce.
6. V model naložimo polovico polente, prekrijemo z jabolčnim nadevom in nazadnje z drugo polovico polente. Pogladimo, potresemo z zadnjo žlico sladkorja za posip in porinemo v vročo pečico za 15–20 minut, da zgornja plast narahlo porjavi in nastane sladka skorjica.
Namig: Jed lahko ponudimo tudi kot posladek po enolončnici.
Priporočamo še: Zeljne krpice Urške Fartelj
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 16.3.2020 ob 07:03