Odprta Kuhinja

Velikonočna »torta«

Odpri galerijo
A+   A-
Malo ročnih spretnosti, ampak lep način, da porabimo še zadnje praznične ostanke.



Priprava: 25 minut.

Sestavine



  • 6 večjih rezin kruha

  • 200 g tankih rezin šunke

  • hrenov namaz

  • srednje velika korenina hrena

  • drobnjak

  • sol

  • 150 ml kisle smetane

  • 70 g skute

  • liptovska skuta

  • 150 g skute

  • 20 g masla

  • trdo kuhan rumenjak

  • drobnjak

  • sol in poper

  • 1/2 žličke mlete rdeče paprike

  • 1/2 žličke gorčice


In še

  • francoska solata, kisle kumarice, mlada čebula, majoneza za premaz ter hren in peteršilj za okras


Priprava


1. Pripravimo hrenov namaz: korenino ostrgamo in naribamo, drobnjak nasekljamo, dodamo smetano in skuto, ki smo ju pomešali, solimo, znova premešamo.

2. Lotimo se liptovske skute: maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča, dodamo drobnjak. Trdo kuhan rumenjak z vilicami pretlačimo, nato vse druge sestavine pomešamo med seboj in začinimo.

3. Sestavimo: kruh, narezan na rezine, debele za prst, izrežemo z modelčkom v kroge. Nato položimo na desko ali krožnik prvo rezino in jo namažemo s hrenovim namazom in prekrijemo s tankimi rezinami šunke. Sledi kruh, ki ima spodnjo stran namazano s hrenovim namazom. Prekrijemo. Namažemo francosko solato in spet prekrijemo s kruhom. Sledi hrenov namaz, rezine šunke in narezana mlada čebulica. Znova pokrijemo s kruhom in ga namažemo z liptovsko skuto, dodamo rezine šunke ter nekaj rezin kislih kumaric in nato znova prekrijemo s kruhom. Sledi francoska solata in vrhnja plast kruha.

4. Torto premažemo z majonezo in »oblečemo« v rezine velikonočne šunke, povrhu potresemo hren in dodamo nekaj vejic peteršilja.
Priporočamo še: Krompirjeva solata s šparglji in jajcem
Datum Objave: 2.4.2021 ob 10:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: