Velikonočna »torta«
Odpri galerijo
A+ A-
Malo ročnih spretnosti, ampak lep način, da porabimo še zadnje praznične ostanke.
Priprava: 25 minut.
Sestavine
- 6 večjih rezin kruha
- 200 g tankih rezin šunke
- hrenov namaz
- srednje velika korenina hrena
- drobnjak
- sol
- 150 ml kisle smetane
- 70 g skute
- liptovska skuta
- 150 g skute
- 20 g masla
- trdo kuhan rumenjak
- drobnjak
- sol in poper
- 1/2 žličke mlete rdeče paprike
- 1/2 žličke gorčice
In še
- francoska solata, kisle kumarice, mlada čebula, majoneza za premaz ter hren in peteršilj za okras
Priprava
1. Pripravimo hrenov namaz: korenino ostrgamo in naribamo, drobnjak nasekljamo, dodamo smetano in skuto, ki smo ju pomešali, solimo, znova premešamo.
2. Lotimo se liptovske skute: maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča, dodamo drobnjak. Trdo kuhan rumenjak z vilicami pretlačimo, nato vse druge sestavine pomešamo med seboj in začinimo.
3. Sestavimo: kruh, narezan na rezine, debele za prst, izrežemo z modelčkom v kroge. Nato položimo na desko ali krožnik prvo rezino in jo namažemo s hrenovim namazom in prekrijemo s tankimi rezinami šunke. Sledi kruh, ki ima spodnjo stran namazano s hrenovim namazom. Prekrijemo. Namažemo francosko solato in spet prekrijemo s kruhom. Sledi hrenov namaz, rezine šunke in narezana mlada čebulica. Znova pokrijemo s kruhom in ga namažemo z liptovsko skuto, dodamo rezine šunke ter nekaj rezin kislih kumaric in nato znova prekrijemo s kruhom. Sledi francoska solata in vrhnja plast kruha.
4. Torto premažemo z majonezo in »oblečemo« v rezine velikonočne šunke, povrhu potresemo hren in dodamo nekaj vejic peteršilja.
Priporočamo še: Krompirjeva solata s šparglji in jajcem
Datum Objave: 2.4.2021 ob 10:04