Vogalčki z banano

Brez jajc in mleka; hitra priprava – brez počitka, za dva pekača piškotkov.

Sestavine

– zrela banana
– 250 g moke
– žlička pecilnega praška
– žlica kakava v prahu
– 125 g sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– ščep soli
– 100 g razmehčanega masla

Priprava

1. V posodo damo sladkor, vaniljev sladkor, sol, mehko maslo in zrelo banano. Z rokami ali vilicami dobro premešamo oziroma pretlačimo.

2. Zmes potresemo z moko, nanjo presejemo pecilni prašek, dodamo še kakav in vse skupaj premešamo, zgnetemo v mehko testo.

3. Pečico vklopimo na 180 ° C, na pekač položimo list papirja za peko.

4. Testo zvrnemo na pomokano delovno površino in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del posvaljkamo v za dva prsta debel svaljek, nato ga poševno prečno narežemo, da dobivamo trikotnike. Razporedimo jih po pekaču in porinemo v pečico za 10–12 minut.

5. Ponudimo potresene s sladkorjem v prahu ali poljubno okrašene.

Opomba: Tile piškotki so najboljši še topli. Ker je priprava res hitra, so odlični za takrat, ko na vrat na nos potrebujemo nekaj sladkega ob čaju ali kuhanem vinu. Priporočam.
Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana