Odprta Kuhinja

Vogalčki z banano

Odpri galerijo
A+   A-
Brez jajc in mleka; hitra priprava – brez počitka, za dva pekača piškotkov.

 

 

Sestavine


- zrela banana
- 250 g moke
- žlička pecilnega praška
- žlica kakava v prahu
- 125 g sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- ščep soli
- 100 g razmehčanega masla

 

 

 

Priprava


1. V posodo damo sladkor, vaniljev sladkor, sol, mehko maslo in zrelo banano. Z rokami ali vilicami dobro premešamo oziroma pretlačimo.

2. Zmes potresemo z moko, nanjo presejemo pecilni prašek, dodamo še kakav in vse skupaj premešamo, zgnetemo v mehko testo.

3. Pečico vklopimo na 180 ° C, na pekač položimo list papirja za peko.

4. Testo zvrnemo na pomokano delovno površino in ga razdelimo na 4 dele. Vsak del posvaljkamo v za dva prsta debel svaljek, nato ga poševno prečno narežemo, da dobivamo trikotnike. Razporedimo jih po pekaču in porinemo v pečico za 10–12 minut.

5. Ponudimo potresene s sladkorjem v prahu ali poljubno okrašene.

 

 

Opomba: Tile piškotki so najboljši še topli. Ker je priprava res hitra, so odlični za takrat, ko na vrat na nos potrebujemo nekaj sladkega ob čaju ali kuhanem vinu. Priporočam.

 

 

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev


Fotografija: Krištof Koman

 

Datum Objave: 30.11.2018 ob 19:11

Več iz te teme:

piškoti

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.