Zapečene krpice s skuto po receptu sestre Vendeline

Odpri galerijo
A+ A-
Mi smo si jih omislili na sladko in košček ponudili s pogreto marmelado, jed pa je izvrstna tudi kot slana priloga ob mesu. Po okusu te krpice spominjajo na skutne štruklje. Sestra Vendelina jih je v svojem receptu zamesila sama, mi pa smo ponje skočili kar v trgovino.
Zapečene krpice s skuto
- 500 g krpic (vzeli smo suhe, kupljene)
- 100 g masla (sobna temperatura)
- 3 jajca
- 500 g pasirane skute
- sol
- 50 g sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
Preliv
- 2 dl smetane za kuhanje
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj.
2. V večji lonec soljenega kropa stresemo krpice in jih skuhamo glede na priporočeni čas na embalaži – če uporabimo suhe, kupljene – ali hitreje, če smo se odločili za domače, iz rezančnega testa.
3. Jajca ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg.
4. V razmehčano maslo, ki smo ga rahlo stepli, umešamo, drugega za drugim, rumenjake, nato dodamo skuto, rahlo osolimo, dodamo obe vrsti sladkorja in nazadnje – in najbolj narahlo – trd sneg.
5. Primešamo odcejene in nekoliko ohlajene krpice.
6. Vse skupaj razporedimo v namazan pekač, povrhu polijemo s smetano in damo v pečico za 20 minut.
Priporočamo tudi: Mesna štruca, ki si jo boste zaželeli vsak vikend
Priprava Neli Selan, Lea Sterle/Kult316 Fotografije Sonja Ravbar
Datum Objave: 21.10.2022 ob 12:10