Odprta Kuhinja

Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo

A+   A-
Izvrstna brezmesna jed.



Priprava: 20 minut; čas peke: 5 minut.

Sestavine


- 3 žlice oljčnega olja
- strok česna
- 600 g pečenih paprik iz kozarca
- žlica slanih kaper
- 100 g črnih oljk
- 320 g testenin
- peteršilj
- 400 g mocarele
- sol, poper

Priprava


1. Pečene olupljene paprike narežemo na trakove, oljke izkoščičimo in narežemo.

2. Pečico vklopimo na 220 stopinj oziroma na žar.

3. Česen drobno sesekljamo, ga stresemo v visoko in široko ponev in na olju hitro popražimo, da zadiši. Dodamo papriko, oljke, oplaknjene in odcejene kapre, vse posolimo, popramo in 10 minut kuhamo nad šibkim ognjem.

4. Medtem v velikem loncu slane vode skuhamo testenine al dente. Kuhane, odcejene damo k papriki, po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine.

5. Med testenine vmešamo še sesekljan peteršilj, vse krepko premešamo in preložimo v ognjevaren pekač.

6. Obložimo z rezinami mocarele in postavimo v segreto pečico za 5 minut, da se mocarela zapeče in stopi.

7. Takoj ponudimo s solato iz motovilca in fižola.
Naredimo vnaprej: Hja, težka bo. Ta jed je najboljša pravkar pečena. Lahko pa skuhate testenine vnaprej, skuhate omako, narežete mocarelo. Naslednji dan vse sestavite skupaj in porinete v segreto pečico za približno 10 minut, saj se morajo sestavine še ogreti.

Poizkusite še: Koromač iz pečice

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 12.4.2018 ob 07:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: