Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo
A+ A-
Izvrstna brezmesna jed.
Priprava: 20 minut; čas peke: 5 minut.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- strok česna
- 600 g pečenih paprik iz kozarca
- žlica slanih kaper
- 100 g črnih oljk
- 320 g testenin
- peteršilj
- 400 g mocarele
- sol, poper
Priprava
1. Pečene olupljene paprike narežemo na trakove, oljke izkoščičimo in narežemo.
2. Pečico vklopimo na 220 stopinj oziroma na žar.
3. Česen drobno sesekljamo, ga stresemo v visoko in široko ponev in na olju hitro popražimo, da zadiši. Dodamo papriko, oljke, oplaknjene in odcejene kapre, vse posolimo, popramo in 10 minut kuhamo nad šibkim ognjem.
4. Medtem v velikem loncu slane vode skuhamo testenine al dente. Kuhane, odcejene damo k papriki, po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine.
5. Med testenine vmešamo še sesekljan peteršilj, vse krepko premešamo in preložimo v ognjevaren pekač.
6. Obložimo z rezinami mocarele in postavimo v segreto pečico za 5 minut, da se mocarela zapeče in stopi.
7. Takoj ponudimo s solato iz motovilca in fižola.
Naredimo vnaprej: Hja, težka bo. Ta jed je najboljša pravkar pečena. Lahko pa skuhate testenine vnaprej, skuhate omako, narežete mocarelo. Naslednji dan vse sestavite skupaj in porinete v segreto pečico za približno 10 minut, saj se morajo sestavine še ogreti.
Poizkusite še: Koromač iz pečice
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 12.4.2018 ob 07:04