Odprta Kuhinja

Najboljši sirov opečenec Jamieja Oliverja

Odpri galerijo
A+   A-
Ob vikendih zajtrku lahko posvetimo malce več časa.



Tokrat smo se namenili pripraviti sirove opečence, ki sicer niso težki za pripravo, a vseeno zahtevajo kakšno kuharsko izkušnjo ali dve. Zato smo pokukali k Jamieju Oliverju, ki je najboljši prijatelj tistih, ki si želijo običajne jedi malce popestriti.

Skrivnost?


Jamie najprej priporoča izbiro pravega kruha in sira, sam najraje poseže po beli štruci v kombinaciji s čedarjem. Seveda pa ne pozabite na maslo! Jamie z njim najprej premaže oba kosa kruha, kajti prepričan je, da je prav maslo temelj dobrega opečenca. Nato na eno izmed rezin nariba pošteno količino sira ter jo prekrije z drugo.

Sveže pripravljen sendvič previdno položi na vročo ponev, ki je izpostavljena nizkim do srednje visokim temperaturam, saj namreč nočemo, da se naš zajtrk zažge. Sendvič nato pečemo tri minute, ga previdno obrnemo in enako ponovimo z drugo stranjo. Med peko ga lahko obtežimo s krožnikom ali pa celo s konzervo čičerike, če je pri roki.

Po šestih minutah mora biti sendvič že čudovito enakomerno pozlačen na obeh straneh, a Jamie seveda ne bi bil Jamie, če ne bi dodelane jedi še izboljšal. Skrivnost je v sirastem pokrovčku, ki bo pripravljen, kot bi mignil.

Po tem, ko ste iz ponve že vzeli sendvič, naravnost vanjo naribajte pošteno količino sira ter mu dodajte ščepec kajenskega popra. Ko se stopi, nanj položite sendvič, da se sirni pokrovček pritrdi nanj. Po minuti in pol na ponvi, dvignite sendvič, na katerem se drži sir, ter ga za 30 sekund podržite v zraku tako, da bo sir visel z njega. Učinek bo hrustljava sirasta skorjica, ki se bo odlično ujela s topljeno različico v sendviču.

Mmm, odlično! Dober tek in čudovit vikend, želimo!
Preberite še: Kateri sir se bo najbolje stopil v toplem sendviču

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 1.6.2018 ob 20:06

Več iz te teme:

Jamie Oliversirov opečenec

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.