Naučimo se, kako sardelam odstraniti kosti.
Sardele so najboljše od maja do septembra, pozimi so puste. Sardela je riba, ki se ji kakovost po ulovu hitro slabša, zato ne kupujmo včerajšnjih (ali očiščenih) in jih čim prej po nakupu očistimo in nasolimo v ledeni slanici. Potem lahko čakajo do večera v hladilniku. Ne pretiravajte z limono, ne sme prevladati nad okusom ribe. Če ste v dvomih, je raje dajte manj kot več. Enako velja za česen.
1. Najprej jo s palcem in kazalcem stisnemo za glavo.
Pet jedi - ribe v kuhinji restavracije Kult 316, v Ljubljani, 1. junija 2018..[odprta kuhinja,ribe,ribje jedi,pet jedi,hrana,morska hrana,prehrana]
2. Z drugim prstom razparamo najmehkejši del na trebuhu.
Pet jedi - ribe v kuhinji restavracije Kult 316, v Ljubljani, 1. junija 2018..[odprta kuhinja,ribe,ribje jedi,pet jedi,hrana,morska hrana,prehrana]
3. Primemo za glavo in jo skupaj s hrbtenico ločimo od mesa, pri repu pa odščipnemo ali obrnemo toliko, da se loči od njega.
Pet jedi - ribe v kuhinji restavracije Kult 316, v Ljubljani, 1. junija 2018..[odprta kuhinja,ribe,ribje jedi,pet jedi,hrana,morska hrana,prehrana]
4. Tako dobimo lepo razprt zrežček iz sardelice.
Pet jedi - ribe v kuhinji restavracije Kult 316, v Ljubljani, 1. junija 2018..[odprta kuhinja,ribe,ribje jedi,pet jedi,hrana,morska hrana,prehrana]
Priporočamo še:
Fotografije: Uroš Hočevar