Kako očistiti štedilnik?

Štedilniki s stekleno ploščo so bolj občutljivi za praske in odrgnine, zato potrebujemo posebna čistila, ki jih lahko kupimo ali pa si jih izdelamo doma iz običajnih gospodinjskih sestavin.

Pripravimo štedilnik

Pred začetkom čiščenja moramo štedilnik odklopiti, površina pa mora biti hladna. Odstranimo večje dele hrane in nesnage s prsti ali s pomočjo nežne gobe. Trdovratnejše madeže odstranimo s silikonsko lopatko.

Komercialna čistila

Pri kupljenih čistilih se moramo držati navodil za uporabo, najbolj moramo biti pozorni na mesta, kjer se nabira maščoba. Pri roki imejmo papirnate brisačke, s katerimi bomo sproti odstranjevali odvečno čistilo.

Soda in voda

V vedro nalijemo toplo vodo iz pipe in dodamo nekaj kapljic detergenta. Vanj namočimo krpo iz mikrovlaken, ta naj bo tako velika kot zgornja površina štedilnika, ter jo položimo na štedilnik. Pred tem po površini, ki jo čistimo, potresemo sodo bikarbono. Nekaj časa pustimo delovati (vsaj 15 minut), nato pobrišemo. Pazimo, da je krpa vlažna, ne pa preveč mokra. Po potrebi postopek ponovimo, na koncu temeljito pobrišemo.

Odstranjevanje madežev

Neredko ostanejo po čiščenju na površini vidni vodni madeži. Te lahko odstranimo s pomočjo kisa in mehke krpe pa tudi kupljena sredstva za čiščenje stekla se bodo obnesla.

Besedilo: A. P.
Foto: Thinkstock

Preverite še: Kaj nam v kuhinjo prinaša Ikein katalog 2018?

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana