Največji kuhinjski trendi, ki bodo navduševali v letu 2022

Notranji oblikovalci so z novim letom naznanili nove trende in seveda nas je zanimalo, kaj ti prinašajo v naše kuhinje.

Prvi dnevi novega leta so odlična priložnost, da naredimo pregled starega in tudi na Odprti kuhinji smo jih izkoristili, da vas spomnimo na trike in recepte, ki so vas v 2021 najbolj navduševali. Januarski tedni pa so tudi čas, ko začrtamo smernice za novo obdobje in preverimo prihajajoče trende. Preverili smo, kaj slednji prinašajo v naše kuhinje.

Vintage pohištvo

Prihodnost si težko predstavljamo brez odmeva preteklosti in pri opremljanju v novem letu je pogled v prejšnja obdobja nadvse zaželen. Modernim kuhinjam bomo v 2022 dodali vintage kose pohištva, še posebno trendovske pa bodo retro gospodinjske naprave.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Art Culinaire – Lacanche USA (@lacanche_us_artculinaire)

Še več marmornatih površin

Marmor se je v modo vrnil že pred nekaj leti, a smo ga v svoje domove integrirali s precejšnjo mero previdnosti. To sezono pa lahko z njim naravnost pretiravamo. Če boste vanj odeli celoten kuhinjski pult, otok in tudi zadnjo kuhinjsko steno, preprosto ne morete zgrešiti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L’Atelier Paris (@l_atelier_paris)

Svetlo zeleni toni

V preteklih letih so se nam zelo priljubile zelene kuhinje, a v precej skrivnostnih in temnih tonih. Letošnji hit pa so kremno zelene kuhinje, ki se le za nekaj drobnih nians ločijo od sive barvne palete. Najbolj modna v 2022 bo tako imenovana »ubita« pistacija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosa Moreno (@rosamorenokitchens)

Kuhinje po meri

Po meri narejeno pohištvo ni nič novega, v 2022 pa lahko na serijsko načrtovane kuhinje kar pozabite. Velik trend je namreč individualno načrtovanje kuhinjskih prostorov, kar vključuje tudi gospodinjske naprave. Prav vsak del prostorov, namenjenih kulinariki, naj se prilega vašim željam, hladilniki, zamrzovalne omare in druga oprema pa prav tako.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arclinea (@arclinea_official)

Zanimive ploščice

Na zadnjo kuhinjsko steno se vračajo ploščice, a pod pogojem, da so nekaj posebnega. Pozabite na običajne bele kvadrate in pravokotnike. Pri izbiri oblik, barv in vzorcev ploščic ste v 2022 lahko nadvse inovativni in si privoščite res nekaj divjega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANN SACKS (@annsacks)

Drzne kuhinje

Pravilo, ki ga nova sezona napoveduje pri ploščicah, pa pravzaprav velja za celoten kuhinjski repertoar. Minimalistične kuhinje z novim letom tonejo v pozabo, saj trendi s seboj prinašajo drzne barve in oblike kuhinjskih regalov, njihovih ročajev, pip in gospodinjskih naprav.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POGGENPOHL OFFICIAL (@poggenpohlkitchens)

Fotografija: 2Mmedia/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed