Odprta kuhinja Rebeke Dremelj

»Naša kuhinja je pripravljena na veliko ljudi,« nas uvede v zgodbo znana pevka.

Peljali smo se v okolico Brežic, kjer Rebeka stanuje z možem in hčerkicama Šajano in Sio. Ravno se je vrnila s sestanka in do odhoda po deklici v vrtec in šolo nam je ostalo ravno toliko časa, da smo si lahko dodobra ogledali njeno kuhinjo.

Rebeka Dremelj med tednom kuha hitro pripravljene jedi, ki je ne priklenejo v kuhinjo za dolgo časa, saj tega raje porabi za uživanje z družino. Približno dvakrat na leto pa povabi širši družinski krog. Takrat se na veliko loti kuharije, kajti po­skrbeti je treba, da je polnih kar 21 krožnikov. Še dobro, da ima indukcijsko ploščo s šestimi kuhališči, pravi.

Poleg štedilnika pa k njenim najljubšim elementom kuhinje spada še cel seznam bele tehnike in različnih malenkosti, ki olajšajo gospodinjska opravila ali spomnijo na neki življenjski dogodek. Pokukajte spodaj!

Priporočamo: Odprta kuhinja Valentine Smej Novak: »Naša je takšna, kot bi jo obrnil navzven«

Pomivalni stroj

Kadar se veliko kuha, je treba pomiti tudi veliko posode. Zato je pri hiši pomočnik. No, bolje rečeno, pametni pomivalni stroj. Rebeki je pri njem najbolj všeč možnost, da se spodnji predal dvigne na zgornjo višino. Tako se ji ni treba sklanjati, velikokrat pa v igri malce zaposli še hčerkici in ji pomagata posodo zložiti v stroj. Delovne navade je treba pridobiti že zgodaj, kajne?

Otroški pribor

Med cingljajočimi vilicami in žlicami v pomivalnem stroju smo opazili pisan pribor. Žlica in vilice z ročajem v obliki živalice seveda nosijo posebno zgodbo. Rebeka jih je kupila na potovanju v Bahrajn, ko je za svojo Šajano potrebovala otroški pribor. Na istem potovanju, le dan pozneje, je izvedela, da se bo družina povečala še za eno deklico. Prijateljica, ki je bila z njo, ji je predlagala, naj zato kupi še en komplet. Rebeka je kljub temu domov prinesla le enega in zdaj se hčerki včasih kar malce prepirata, katera bo pri kosilu uporabljala živalce.

Predpasnik

»Res kuhaš s predpasnikom?« smo jo vprašali. Odgovorila nam je pritrdilno, v smehu pa dodala, da kljub predpasniku roke ponavadi avtomatsko obriše kar v zadnjo plat hlač. Zato si je priskrbela velik predpasnik, ki si ga lahko zaveže okrog in okrog, da ostanejo čista prav vsa oblačila. V kuhinji se je pač treba znajti …

Futuristični lonec

Nad to posodo so navdušeni vsi obiski, prikima Rebeka. Zaradi okrogle oblike namreč za delovanje na indukcijski plošči potrebuje podstavek. Ta je videti kar malce futuristično in vsekakor popestri pripravo jedi.

Napa

Nad štedilnikom pa seveda počiva napa. Nanjo je pritrjena magnetna piši-briši tablica, na katero si Rebeka zapisuje, kaj ji manjka v kuhinji. Pred odhodom v trgovino jo samo fotografira in potem nakupi vse potrebno. In kaj se pri njih največkrat znajde v loncu? Da se ne bi vedno vrtela okoli enih in istih jedi, se je Rebeka odločila pomoč poiskati v kuharicah. Tako izbere recept, kupi pa le sestavine, ki jih potrebuje za tisti dan. Praktična rešitev, kajne?

Rebeko lahko spremljate tudi na njenem blogu Nepremagljiva.si.

Fotografija: Sonja Ravbar

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed